Sport

Barcelona, amendată de UEFA după calificarea pierdută în fața PSG-ului!

FC Barcelona a fost amendată de forul fotbalistic UEFA pentru daunele produse de suporterii clubului în dubla manșă cu Paris Saint-Germain, care i-a eliminat entuziasmant.
18.04.2024 | 16:46
Barcelona amendata de UEFA dupa calificarea pierduta in fata PSGului
FC Barcelona, sancționată de UEFA pentru comportamentul fanilor / Montaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Sfeturile UEFA Champions League le-au adus față în față pe FC Barcelona și PSG. Catalanii au câștigat duelul din tur, de la Paris, dar s-au făcut de râs pe propriul stadion, parizienii reușind remontada.

Amendați de UEFA din cauza suporterilor

Comisia de Disciplină a UEFA a dispus sancțiuni împotriva Barcelonei, în urma actelor suporterilor din prima manșă. Suporterii catalanilor au avut o atitudine nepotrivită, unde au avut gesturi rasiste, au produs pagube și au utilizat materiale pirotehnice.

ADVERTISEMENT

Forul fotbalistic a amendat clubul catalan pentru trei încălcări ale regulamentelor. Utilizarea materialelor pirotehnice de către suporterii catalani le-a atras o amendă de 2.000 de euro. Pagubele produse pe Parc des Princes, prin ruperea scaunelor, a mai atras 5.000 de euro clubului spaniol.

De asemenea, măsura complementară privind comportamentul rasist al spaniolilor a fost suspendarea peluzei pentru o partidă. FC Barcelona nu va beneficia de susținerea fanilor din peluză pentru o partidă din cauza videoclipurilor apărute în spațiul online.

ADVERTISEMENT

Fanii catalani au arătat simboluri naziste și au imitat sunetul maimuțelor, ceea ce a atras furia oamenilor din online. Rețelele de socializare au fost pline de videoclipuri, din mai multe unghiuri, cu gesturile nepotrivite ale catalanilor.

Sancțiuni mici pentru cluburi mari, sancțiuni mari pentru cluburi mici

FC Barcelona a primit o amendă infimă, în proporție cu dimensiunea clubului pe plan social și global. Forul fotbalistic continental nu a dispus sancționarea clubului privind vizibilitatea gesturilor suporterilor, ci a sancționat-o ca pe o formație infimă.

ADVERTISEMENT

FCSB a pățit-o mult mai rău după comportamente nepotrivite ale fanilor, chiar în UEFA Conference League. Bucureștenii au primit vizita lui West Ham United, iar peluza a avut scandări rasiste și nota de plata a sosit.

Clubul lui Gigi Becali a fost amendat cu 20.000 de euro pentru scandarile rasiste, dar și cu 5.000 de euro pentru încălcarea protocoalelor UEFA. Amenda este uriașă ținând cont diferența de dimensiune a brandurilor dintre FCSB și FC Barcelona.

ADVERTISEMENT

De asemenea, clubul lui Gigi Becali a fost sancționat cu închiderea porților pentru o partidă, indiferent de sector. Clubului catalan i-a fost închisă doar peluza vizitatoare pentru următorul meci, arătând disproportiile de judecată ale forului UEFA.

ADVERTISEMENT
Tags: