Sport

Scandal uriaș în PSG – Barcelona: semne naziste și sunete de maimuță din peluza spaniolilor! Doi suporteri, arestați de poliția franceză! Video

Duelul dintre PSG și FC Barcelona a fost capul de afiș în a doua zi a sferturilor Champions League, însă a fost umbrit de scene nefericite din peluza spaniolilor.
11.04.2024 | 12:23
Scandal urias in PSG  Barcelona semne naziste si sunete de maimuta din peluza spaniolilor Doi suporteri arestati de politia franceza Video
Spectacol pe teren, scene regretabile în tribune la PSG - Barcelona / Montaj FANATIK
ADVERTISEMENT
11-04-2024
09:24

Doi suporteri ai Barcelonei au fost arestați

Comitetul francez de poliție a anunțat că doi suporteri ai Barcelonei au fost arestați după filmările din spațiul public. Concret, pe rețeaua de socializare X au apărut filmulețe cu suporteri care arătau simboluri naziste și scandau sloganuri rasiste.

Cei doi suporteri au fost ușor identificați după filmările apărute pe internet. Suporterii Barcelonei au fost acuzați de idolatria crimelor de război și insultă publică rasistă. Poliția franceză a oferit și un comunicat pe rețeaua X, conform RMC Sport.

„În cadrul partidei PSG-Barcelona au fost efectuate două arestări de către polițiștii mobilizați în cadrul sistemului: pentru idolatria crimelor de război și insulte publice cu caracter rasist”, au spus polițiștii francezi pe X.

PSG și Barcelona au fost parte a unui meci superb, cu 5 goluri și mai multe întoarceri de scor. Victoria i-a aparținut Barcelonei pe teren, dar nu și în tribune, unde catalanii au denotat lipsă de caracter.

Barcelona, victorie pe teren, înfrângere în tribune

Partida nu a ieșit în atenția microbiștilor doar pentru fotbalul de calitate, ci și prin alte evenimente. Delegația de fani sosită la Paris pentru meciul cu PSG ar putea-o costa scump pe FC Barcelona.

ADVERTISEMENT

Gesturile fanilor spanioli a fost filmată de suporterii Paris Saint-Germain, care au privit șocați. Din peluza catalană s-au văzut semne naziste, dar s-au putut auzi și sunete care imitau maimuțele.

Conotația semnelor fanilor Barcelonei ar putea costa scump clubul, care luptă pentru trofeul Champions League. În cazul în care catalanii vor intra pe masa comisiei de disciplină a UEFA, sancțiunile ar putea fi dure.

ADVERTISEMENT

Nu este pentru prima dată când fanii catalani cântă sloganuri naziste sau arată simbolurile din tribune. Conform The Sun, un meci al formațiilor secunde ale Barcelonei și Espanyol a fost prilejuit de un astfel de scandal.

Partida a avut loc în anul 2020, iar fanii „blaugrana“ ar fi glumit și pe seama unui fotbalist mort. Dani Jarque, fost fotbalist al lui Espanyol, a murit în anul 2009, iar fanii Barcelonei ar fi spus: „Dacă Dani Jarque înscrie un gol, va fi un gol fantomă“!

ADVERTISEMENT

Meci senzațional între PSG și Barcelona

Capitala Franței a fost luată cu amploare de fotbaliștii celor două formații, care și-au arătat clasa. Prima repriză a aparținut Barcelonei, care a deschis scorul prin brazilianul Raphina, în minutul 37.

Întoarcerea de la cabine a produs spectacol imediat, unde PSG a întors scorul în doar 6 minute. Ousmane Dembele a înscris contra fostei sale formații în minutul 48, iar Vitinha a făcut 2-1 pentru PSG, 3 minute mai târziu.

ADVERTISEMENT

Răspunsul Barcelonei nu durează mult, iar Raphina face dubla în minutul 62. Duelul a rămas încins, iar danezul Andreas Christensen întoarce scorul, 2-3, și aduce victoria formației lui Xavi.

Duelul a fost unul așteptat cu îngrijorare, din cauza unor potențiale atentate teroriste, anunțate de grupări jidahiste. Securitatea francezilor a fost sporită, aspect anunțat chiar de Ministerul de Interne în ziua meciului, meciul terminându-se fără evenimente.

ADVERTISEMENT
Tags: