Fotbal international

Barcelona i-a prelungit contractul lui Ansu Fati. Care este clauza de reziliere a fotbalistului de 17 ani

31.07.2020 | 14:10
Barcelona ia prelungit contractul lui Ansu Fati Care este clauza de reziliere a fotbalistului de 17 ani
ADVERTISEMENT

Ansu Fati a jucat foarte bine pentru Barcelona la primul sezon în tricoul echipei mari, oficialii formației spaniole i-au prelungit contactul până în 2024.

Potrivit jurnaliștilor de la Sport, reprezentanții fotbalistului și cei ai Barcei vor avea vineri o ședință, la sfârșitul căreia echipa va activa clauza de prelungire a înțelegerii. În noul contract, Ansu Fati va avea o clauză de reziliere de 300.000.000 de euro.

ADVERTISEMENT

Mijlocașul de bandă de numai 17 ani a evoluat în 32 de meciuri în acest sezon, a marcat de opt ori și a reușit o pasă decisivă.

Ansu Fati e cel mai tânăr marcator din Liga Campionilor

Ansu Fati a devenit cel mai tânăr marcator din întreaga istorie a Ligii Campionilor, în succesul obținut de echipa sa la Milano împotriva lui Inter 2-1, din luna decembrie a lui 2019, la 17 ani și 40 de zile.

ADVERTISEMENT

Totodată, înainte de reușita de pe ”San Siro”, Ansu Fati a fost și cel mai tânăr fotbalist care marchează într-o partidă oficială pentru catalani, după golul din meciul cu Osasuna, din august 2019, la 16 ani și 304 zile.

Fati a venit la Barcelona de la Sevilla în vara lui 2012, liber de contract. 50 de milioane de euro valorează jucătorul pe site-ul de specialitate transfermarkt.com. Fati s-a născut în Bissau.

ADVERTISEMENT

Fotbalistul a fost dorit de Manchester United. Inițiala clauză de reziliere a jucătorului era de 170 de milioane de euro. United era gata să dea 150 de milioane de euro pentru Ansu Fati, potrivit celor de la The Times. Oficialii Barcelonei au spus că ”nu au intenția de a folosi jucătorii pentru a face bani”.

Ansu Fati a avut un sezon foarte bun la Barcelona. Un alt record pe care îl poate stabili jucătorul în acest an ar fi acela de a înscrie cel mai mult înainte să împlinească 18 ani. El va face 18 ani pe 31 octombrie. Recordul este deținut de Pablo Pombo Quintana care a înscris 11 goluri până la 18 ani.

ADVERTISEMENT

Pe locul al doilea se află Bojan Krkic, alt jucător al catalanilor care a marcat 10 goluri înainte de a împlini 18 ani în stagiunea 2007-2008.

ADVERTISEMENT
Tags: