Fotbal international

Barcelona începe negocierile cu Lionel Messi pentru noul contract. Condiţia pe care a pus-o starul catalanilor

06.06.2020 | 11:56
Barcelona incepe negocierile cu Lionel Messi pentru noul contract Conditia pe care a puso starul catalanilor
ADVERTISEMENT

Preşedintele Barcelonei, Josep Bartomeu, va începe luna viitoare negocierile pentru noul contract al starului echipei catalane, argentinianul Lionel Messi.

Barcelona începe negocierile cu Lionel Messi pentru un nou contract

Actualul contract al jucătorului care a câştigat cele mai multe trofee Balonul de Aur din istorie, şase la număr, va expira în vara anului 2021 şi Josep Bartomeu este gata să îi ofere lui Messi o nouă înţelegere, chiar dacă peste un an vedeta echipei va împlini 34 de ani.

ADVERTISEMENT

Barcelona începe negocierile cu Lionel Messi pentru noul contract, dar este de aşteptat ca finalizarea acestora să aibă loc abia peste câteva luni, pentru că jucătorul a declarat că acum prioritare sunt campionatul şi Champions League.

Messi vrea  să aibă dreptul de a rezilia an de an dacă simte că nu mai poate

Ce de obicei, din partea fotbalistului cel care se va aşeza la masa tratativelor va fi tatăl acestuia, Jorge Messi. Actualmente Lionel Messiare cel mai mare salariu din lume, câştigând net anual suma de 45 de milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Condiţia cheie pe care o pune Lionel Messi, fără de care nu va semna noul contract, prevede ca an de an jucătorul să aibă dreptul să rezileze înţelegerea, fără a fi legat de durata acesteia.

Vrea să poată lua singur decizia

Argentinianul ştie că face 33 de ani în acest an şi că deşi se simte foarte bine odată cu trecerea anilor pot apărea inerente probleme de care trebuie să ţină cont.

ADVERTISEMENT

Tocmai de aceea el vrea să aibă mâinile libere pe deplin şi în momentul în care va simţi că nu mai poate oferi randamentul obişnuit să se poată retrage, chiar dacă mai are ani în contract.

Şi în această vară putea pleca sau putea renunţa

Leo a declarat că pentru el contează enorm să poată da totul pentru echipă şi nu doreşte ca în momentul în care apar anumite probleme de sănătate să stea şi să primească bani doar pentru că se numeşte Messi.

ADVERTISEMENT

Această clauză a introdus-o în urmă cu un an în actualul contract, motiv pentru care în această vară oficialii Barcelonei au stat ceva timp ca pe ghimpi la gândul că jucătorul ar putea decide liber să nu mai continue pe Nou Camp şi să aleagă o altă destinaţie, însă Messi a anunţat că nu are de gând să activeze clauza.

ADVERTISEMENT