Fotbal international

Barcelona va avea un echipament special la derby-ul cu Real! Când se joacă primul „El Clasico” din acest an

13.01.2021 | 08:45
Barcelona va avea un echipament special la derbyul cu Real Cand se joaca primul El Clasico din acest an
ADVERTISEMENT

FC Barcelona a pregătit un tricou special pentru derby-ul cu Real Madrid care se va disputa în luna aprilie. Carles Puyol va fi cel care va prezenta al cincilea kit al stagiunii 2020-2021, care poartă numele de „El Clásico Special Edition”.

Tricoul este realizat doar pentru un singur meci, cel contra marii rivale, care se va disputa la Madrid, pe data de 11 aprilie. Tricoul are un design inovator, deoarece, pentru prima dată în istorie, culorile Barcelonei și cele ale steagului catalan sunt unite pe același echipament.

ADVERTISEMENT

Conform site-ului oficial al Barcelonei, toți suporterii care vor să obțină această ediție specială vor putea cumpăra kit-ul la finalul lunii ianuarie, când va fi pus în vânzare în magazinele celor de la FC Barcelona.

Barcelona a realizat un tricou special pentru jocul cu Real Madrid din campionat

Sub conceptul ”Jugamos como somos” (”Jucăm așa cum suntem”), noul echipament vrea să sublinieze sentimentul de apartenență la club, valorile care reprezintă echipa catalană și tot ceea ce face Barcelona.

ADVERTISEMENT

Prin urmare, potrivit declarației celor de la echipa catalană, este un tricou care „arată conjuncția mândriei de a fi catalan și a rădăcinilor sale”.

În afară de zvonul că va fi făcut un echipament special pentru Real Madrid – Barcelona , a fost cunoscut și faptul că Puyol, simbolul Barcei, va fi imaginea acestuia. Oricine a fost căpitan al formației catalane timp de 10 ani exemplifică perfect „valorile clubului, modul lor de joc și, în plus, ne încurajează să continuăm lupta așa cum știm în cele mai complicate momente”, notează cei de la Barcelona pe site-ul clubului.

ADVERTISEMENT

În afara partidei din campionat, programată pentru 11 aprilie, Real Madrid și Barcelona s-ar putea întâlni pentru prima dată în 2021 chiar duminică, 17 ianuarie, dacă ambele echipe vor reuși să se califice în finala Supercupei Spaniei. Barcelona va juca miercuri în semifinale cu Real Sociedad, în timp ce Real Madrid va înfrunta joi pe Athletic Bilbao.

Barcelona a revenit printre primele echipe din Spania

Barcelona se află pe locul trei în Spania, cu 34 de puncte, la trei de rivala Real Madrid. Patru puncte îi despart pe catalani de liderul Atletico care are și trei meciuri în minus.

ADVERTISEMENT

În următoarea etapă din campionatul spaniol, catalanii vor juca cu Elche pe 24 ianuarie. În ultima rundă din La Liga, Barca a câștigat, cu 4-0, împotriva Granadei.

Peste puțin timp, mai exact pe 24 ianuarie, Barcelona își va stabili noul președinte. Doar patru candidați se mai luptă acum pentru șefia Barcelonei: Juan Laporta, Victor Font, Toni Freixa și Emili Rousaud.

ADVERTISEMENT