Fotbal international

Au mai rămas doar 3 candidați la președinția Barcelonei. Emili Rousaud s-a retras

15.01.2021 | 08:18
Au mai ramas doar 3 candidati la presedintia Barcelonei Emili Rousaud sa retras
ADVERTISEMENT

La scurt timp după ce Josep Maria Bartomeu a plecat de cârma Barcelonei, nu mai puțin de nouă oameni și-au anunțat candidatura la președinție, dar doar 4 au reușit să strângă semnăturile necesare și să intre în cursa oficială.

Gruparea catalană urmează să-și stabilească noul șef în 24 ianuarie, după ce Bartomeu a demisionat din funcție la finalul lunii octombrie.

ADVERTISEMENT

Principalii favoriți în alegeri sunt Juan Laporta și Victor Font, fiecare dintre cei doi venind cu o propunere de antrenor pentru Barcelona, dar niciunul nu ar continua cu Ronald Koeman.


Emili Rousaud s-a retras din cursă

UPDATE, 15 ianuarie, ora 08:20 / FC Barcelona a anunţat pe site-ul oficial că pentru postul de preşedinte al clubului catalan au fost validate candidaturile lui Joan Laporta, Victor Font şi Toni Freixa.

ADVERTISEMENT

Printre cei care şi-au anunţat intenţia de a candida la alegerile din 24 ianuarie s-a numărat şi Emili Rousaud, însă acesta şi-a retras candidatura.

Joan Laporta a prezentat 10.272 de semnături, dintre care au fost validate 9.625. Victor Font a prezentat 4.713 semnături (4.431 validate), iar Antoni Freixa a prezentat 2.822 de semnături (2.634 validate).

ADVERTISEMENT

Știre inițială, 12 ianuarie, ora 09:52

Pentru președinția Barcelonei se vor lupta 4 candidați

Cei care și-au dorit să intre oficial în ”bătălia” pentru președinția Barcelonei au avut termen limită la 11 ianuarie pentru a prezenta cele 2.257 de semnături necesare și, conform Gazzetta dello Sport, din cei nouă înscriși doar 4 candidați au reușit să treacă de această etapă.

Cele mai multe semnături au fost prezentate de Joan Laporta, 10.257, cu 8.000 mai mult decât era necesar, lucru care atestă faptul că este marele favorit la victorie. El a mai condus Barcelona în perioada 2003-2010, atunci când i-a adus pe banca tehnică pe Frank Rijkaard și apoi pe Josep Guardiola.

ADVERTISEMENT

Principalul rival al lui Laporta, Victor Font, a strâns 4.710 semnături. În vârstă de 48 de ani, Font este un antreprenor în domeniul telecomunicațiilor, mediei și tehnologiei și anunță modificări radicale în politica clubului, dacă va fi votat în funcția de președinte, el dorind să-i readucă acasă pe Xavi Hernandez și Jordu Cruyff.

Pe treapta a treia îl regăsim pe Toni Freixa, cu 2.821 de semnături. El s-a alăturat în 2003 echipei lui Laporta, dar în timp a devenit un dușman al acestuia, la fel ca și prietenii săi Sandro Rosell și Josep Maria Bartomeu.

Ultimul care a reușit să intre în cursa alegerilor este Emili Rousaud, care a adunat 2.501 semnături. Fost vicepreșinte al catalanilor, funcția din care a demisionat anul trecut pentru a protesta față de gestiunea lui Bartomeu, Rousaud a surprins atunci când a spus că salariul lui Leo Messi nu este sustenabil.

În schimb, Agusti Benedito, Pere Riera, Xavi Vilajoana, Lluis Fernandez Ala și Joan Farra nu au reușit să strângă numărul necesar de semnături. În următoarele trei zile, cei patru candidați rămași în cursă vor trebui să prezinte garanția necesară pentru a ajunge la vot.

ADVERTISEMENT
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului...
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului Piero Ferrari: „Știți ce se întâmpla după?”
Jocurile Olimpice de la Paris, o catastrofă: hoteluri goale, bilete nevândute și o...
Jocurile Olimpice de la Paris, o catastrofă: hoteluri goale, bilete nevândute și o sumă înfiorătoare cheltuită
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
"Cum poţi să zici că vreau să-mi omor copilul?" Filmul revoltei dezlănțuite în Leeds, după ce autoritățile au luat în grijă 5 copii ai unei familii de români
Strigăt de disperare al văduvei victimei lui Mario Iorgulescu! Cum s-ar fi putut...
Strigăt de disperare al văduvei victimei lui Mario Iorgulescu! Cum s-ar fi putut evita tragedia: Mi-a lăsat copiii orfani!
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
Povestea resturantului Shorley. Ce se întâmplă cu localul din București care l-a fascinat...
Povestea resturantului Shorley. Ce se întâmplă cu localul din București care l-a fascinat chiar și pe Florin Piersic
Scandal imens provocat de un gest al prințului Harry. S-a lăsat cu demisii
Scandal imens provocat de un gest al prințului Harry. S-a lăsat cu demisii
Ramona Gabor rupe tăcerea despre Irinel Columbeanu, fostul cumnat: Din acest motiv m-am...
Ramona Gabor rupe tăcerea despre Irinel Columbeanu, fostul cumnat: Din acest motiv m-am mutat din țară
Ce scrie presa rusă despre scandalul provocat de Diana Șoșoacă în Parlamentul European
Ce scrie presa rusă despre scandalul provocat de Diana Șoșoacă în Parlamentul European
Ramona Gabor spune adevărul despre relația ei cu Irinel Columbeanu. „M-am mutat din...
Ramona Gabor spune adevărul despre relația ei cu Irinel Columbeanu. „M-am mutat din țară exact din acest motiv". Cum se înțelege cu Mr.Pink