Fotbal international

Au mai rămas doar 3 candidați la președinția Barcelonei. Emili Rousaud s-a retras

15.01.2021 | 08:18
Au mai ramas doar 3 candidati la presedintia Barcelonei Emili Rousaud sa retras
ADVERTISEMENT

La scurt timp după ce Josep Maria Bartomeu a plecat de cârma Barcelonei, nu mai puțin de nouă oameni și-au anunțat candidatura la președinție, dar doar 4 au reușit să strângă semnăturile necesare și să intre în cursa oficială.

Gruparea catalană urmează să-și stabilească noul șef în 24 ianuarie, după ce Bartomeu a demisionat din funcție la finalul lunii octombrie.

ADVERTISEMENT

Principalii favoriți în alegeri sunt Juan Laporta și Victor Font, fiecare dintre cei doi venind cu o propunere de antrenor pentru Barcelona, dar niciunul nu ar continua cu Ronald Koeman.


Emili Rousaud s-a retras din cursă

UPDATE, 15 ianuarie, ora 08:20 / FC Barcelona a anunţat pe site-ul oficial că pentru postul de preşedinte al clubului catalan au fost validate candidaturile lui Joan Laporta, Victor Font şi Toni Freixa.

ADVERTISEMENT

Printre cei care şi-au anunţat intenţia de a candida la alegerile din 24 ianuarie s-a numărat şi Emili Rousaud, însă acesta şi-a retras candidatura.

Joan Laporta a prezentat 10.272 de semnături, dintre care au fost validate 9.625. Victor Font a prezentat 4.713 semnături (4.431 validate), iar Antoni Freixa a prezentat 2.822 de semnături (2.634 validate).

ADVERTISEMENT

Știre inițială, 12 ianuarie, ora 09:52

Pentru președinția Barcelonei se vor lupta 4 candidați

Cei care și-au dorit să intre oficial în ”bătălia” pentru președinția Barcelonei au avut termen limită la 11 ianuarie pentru a prezenta cele 2.257 de semnături necesare și, conform Gazzetta dello Sport, din cei nouă înscriși doar 4 candidați au reușit să treacă de această etapă.

Cele mai multe semnături au fost prezentate de Joan Laporta, 10.257, cu 8.000 mai mult decât era necesar, lucru care atestă faptul că este marele favorit la victorie. El a mai condus Barcelona în perioada 2003-2010, atunci când i-a adus pe banca tehnică pe Frank Rijkaard și apoi pe Josep Guardiola.

ADVERTISEMENT

Principalul rival al lui Laporta, Victor Font, a strâns 4.710 semnături. În vârstă de 48 de ani, Font este un antreprenor în domeniul telecomunicațiilor, mediei și tehnologiei și anunță modificări radicale în politica clubului, dacă va fi votat în funcția de președinte, el dorind să-i readucă acasă pe Xavi Hernandez și Jordu Cruyff.

Pe treapta a treia îl regăsim pe Toni Freixa, cu 2.821 de semnături. El s-a alăturat în 2003 echipei lui Laporta, dar în timp a devenit un dușman al acestuia, la fel ca și prietenii săi Sandro Rosell și Josep Maria Bartomeu.

Ultimul care a reușit să intre în cursa alegerilor este Emili Rousaud, care a adunat 2.501 semnături. Fost vicepreșinte al catalanilor, funcția din care a demisionat anul trecut pentru a protesta față de gestiunea lui Bartomeu, Rousaud a surprins atunci când a spus că salariul lui Leo Messi nu este sustenabil.

În schimb, Agusti Benedito, Pere Riera, Xavi Vilajoana, Lluis Fernandez Ala și Joan Farra nu au reușit să strângă numărul necesar de semnături. În următoarele trei zile, cei patru candidați rămași în cursă vor trebui să prezinte garanția necesară pentru a ajunge la vot.

ADVERTISEMENT