Fotbal international

Barcelona vrea să scape de doi jucători pentru care a plătit 85 de milioane de euro. Cine părăsește Camp Nou în această vară

06.05.2021 | 11:45
Barcelona vrea sa scape de doi jucatori pentru care a platit 85 de milioane de euro Cine paraseste Camp Nou in aceasta vara
ADVERTISEMENT

Barcelona a ratat pentru al șaselea an la rând calificarea în finala UEFA Champions League, iar în La Liga este abia a treia, după rivalele din Madrid, Atletico și Real. Perspectiva unui nou sezon ratat îi determină pe oficialii de pe Camp Nou să vândă tot ce este considerat ”surplus”.

Printre fotbaliștii vizați de o iminentă plecare la sfârșitul acestui sezon se regăsesc fundașul francez Samuel Umtiti și mijlocașul bosniac Miralem Pjanic.

ADVERTISEMENT

Cei doi au costat clubul catalan 85 de milioane de euro, dar nu s-au impus în formula de joc a lui Ronald Koeman și sunt liberi să plece chiar dacă acest lucru ar genera pierderi financiare importante pentru gruparea blaugrana.

Umiti și Pjanic, doriți în Anglia și Italia. Barcelona a plătit 85 de milioane de euro în schimbul lor

Francezul Samuel Umtiti a fost achiziționat de Barcelona în 2016, de la Lyon, în schimbul a 25 de milioane de euro. Dacă în primii doi ani a fost piesă de bază, în ultimele trei sezoane acesta a bifa doar 39 de meciuri în La Liga, dintre care 12 în actualul campionat.

ADVERTISEMENT

Campion mondial cu Franța în 2018, Umtiti este dorit de Liverpool, care ar fi făcut o ofertă de 6 milioane de lire sterline pentru fundaș, conform anfieldcentral.co.uk.

Celălalt fotbalist devenit indezirabil, Miralem Pjanic, a fost achiziționat de Barcelona anul trecut pentru 60 de milioane de euro, de la Juventus Torino. Nici bosniacul nu a confirmat sub comanda lui Ronald Koeman și este liber să-și caute un nou angajament.

ADVERTISEMENT

Jurnaliștii de la publicația Sport notează că de serviciile mijlocașului de 31 de ani sunt interesate Inter Milano, noua campioană a Italiei, dar și Chelsea, echipă proaspăt calificată în finala Ligii Campionilor.

Lui Messi i se pregătește un contract pe viață

Celor două iminente plecări de pe Camp Nou li se vor adăuga cu siguranță și altele, totul pentru a face rost de bani pentru noul contract pe care președintele catalanilor, Joan Laporta, i-l pregătește lui Lionel Messi.

ADVERTISEMENT

Deși s-a vehiculat intens plecarea lui de la Barcelona în această vară când îi expiră angajamentul, starul argentinian ar putea să se răzgândească. Conform cotidianului The Times, Laporta pregătește un contract pe 10 ani pentru vedeta de pe Camp Nou.

Mai mult, la expirarea acestuia, Lionel Messi ar urma să devină ambasador al clubului catalan în Statele Unite ale Americii și să ocupe un post în organigrama clubului.

ADVERTISEMENT