News

Barem teste de antrenament Bacalaureat 2021. Cum trebuia rezolvat setul zece

Testele de antrenament din setul zece pentru Bacalaureat au fost publicate, la fel și baremul de corectare.
21.05.2021 | 16:27
Barem teste de antrenament Bacalaureat 2021 Cum trebuia rezolvat setul zece
ADVERTISEMENT

Elevii de clasa a XII-a au puse la dispoziție mai multe teste de antrenament pentru Bacalaureat, iar Ministerul Educației a anunțat că a publicat și baremele pentru testele din setul cu numărul zece.

Astfel, elevii pot consulta baremul de corectare pentru acest set de teste de antrenament, pentru a vedea ce anume au greșit și cum se rezolvau, de fapt, subiectele.

ADVERTISEMENT

Până acum, Ministerul Educației, prin Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, a publicat zece modele de teste pentru examenul de Bacalaureat 2021, a transmis Edupedu.

Setul de teste de antrenament zece și 11 au fost publicate luni, iar vineri s-a anunțat și care este baremul de corectare pentru acestea. El poate fi consultat aici.

ADVERTISEMENT

Fără sesiune specială de Bacalaureat pentru elevii bolnavi de COVID-19

Spre deosebire de sesiunea precedentă a examenului de Bacalaureat, în acest an nu va fi o sesiune separată pentru cei care s-au îmbolnăvit de coronavirus și nu vor putea susține examenele.

Decizia a fost anunțată de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, care a ținut să precizeze că elevii care se vor îmbolnăvi vor mai avea o a doua șansă, este vorba despre sesiunea de Bacalureat din toamnă.

ADVERTISEMENT

„Elevii care susțin examenul de Bacalaureat au o a doua șansă în sesiunea din toamnă. Am considerat că este echitabil să aibă și elevii care susțin Evaluarea Națională o a doua șansă, drept pentru care va fi organizat o sesiune se suplimentare pentru Evaluarea Națională la două săptămâni după prima sesiune.

În această sesiune se vor prezenta elevii care au fost împiedicați, fără voia lor, să se prezinte în prima etapă de la Evaluarea Națională”, a anunțat Ministrul Educației și Cercetării.

ADVERTISEMENT

Când au loc probleme la Bac 2021

Iată când încep elevii de clasa a XII-a cele trei probe de la examenul național de Bacalaureat din anul 2021:

28 iunie 2021 – Limba şi literatura română – proba E.a) – proba scrisă
29 iunie 2021 – Proba obligatorie a profilului – proba E.c) – proba scrisă
30 iunie 2021 – Proba la alegere a profilului şi specializării – proba E.d) – proba scrisă
1 iulie 2021 – Limba şi literatura maternă – proba E.b) – proba scrisă

De asemenea, ministerul a mai dat o veste bună pentru elevii din an terminal, având în vedere pandemia de coronavirus. S-a luat decizia ca și în acest an să fie echivalate competențele digitale cu notele obținute de elevi la materiile respective.

Este al doilea an consecutiv când este luată această decizie și când probele orale sunt eliminate, iar elevii nu mai sunt nevoiți să le susțină.

ADVERTISEMENT