Sport

Bătăi de cap pentru Paris Saint-Germain. Lionel Messi a fost luat în „marcaj” de americani

Nu doar actuala și fosta echipă a lui Leo Messi și-l doresc pe argentinian din vara viitoare, ci și Inter Miami, echipa lui Beckham, care vrea să dea lovitura încă din ianuarie.
01.11.2022 | 09:47
Batai de cap pentru Paris SaintGermain Lionel Messi a fost luat in marcaj de americani
Inter Miami nu a renunțat la ideea de a-l aduce pe Leo Messi și, scrie The Athletic, clubul american este în pole-position pentru semnătura sa. Foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Leo Messi și-a continuat prestațiile excelente la PSG. În Liga Campionilor, în acel 7-2 cu Maccabi Haifa, în care a reușit o dublă și două pase decisive. Și, apoi, în ”thriller”-ul cu Troyes, în care a izbutit un gol și un assist. PSG, ați aflat deja, vrea să-i prelungească acordul, Laporta l-ar vrea înapoi în Catalunya, însă, pe listă, a reapărut pista MLS.

Inter Miami favorită în cursa pentru Messi?

Cu performanța din jocul cu Haifa, Messi și-a trecut în cont un nou record pentru Liga Campionilor. Mai exact, a devenit cel mai vârstnic jucător din istorie cu o dublă și două pase decisive într-un joc.

ADVERTISEMENT

Și nu numai. L-a depășit pe marele său rival, Cristiano Ronaldo, la un alt capitol. A marcat al doilea gol cu Maccabi Haifa cu un şut superb de la 17 metri. Devenind, cu 23 de reușite din afara careului, fotbalistul cu cele mai multe astfel de realizări în Champions League.

Și merge ceas și în campionat. Este nu doar lider la capitolul pase decisive, 10, cu două mai multe decât Neymar, dar și, cu 7 goluri, în Top 10 al ierarhiei golgeterilor din Ligue 1.

ADVERTISEMENT

Nu-i de mirare că, așa cum ați putut deja afla din FANATIKclubul parizian și-ar dori să-l păstreze și la finele sezonului, atunci când expiră actualul contract. Și are deja pregătită o ofertă tentantă, atât din punct de vedere financiar, cât și ca durată a acordului.

Messi a anunțat însă că nu va discuta despre viitorul carierei sale până după Campionatul Mondial. Motiv pentru care și FC Barcelona, care l-ar vrea înapoi, speră să-l convingă să se întoarcă.

ADVERTISEMENT

Însă Athletic susține că nu aceste două cluburi sunt în pole-position, ci un al treilea. Mai exact, Inter Miami. Discuțiile dintre David Beckham, unul dintre proprietarii clubului, și argentinian, au deja câțiva ani. Iar Leo, care are o casă acolo, n-ar spune nu.

Acum, susține publicația amintită, Jorge și Jose Mas, cei doi frați care dețin alături de Beckham clubul din MLS, se implică în negocieri. Și au discutat deja cu tatăl jucătorului, Jorge.

ADVERTISEMENT

Un proiect pe bani mulți

Iar Inter Miami este dispusă să nu se uite la bani. Nu neapărat pentru că și-ar dori ca echipa antrenată de Phil Neville să se bată pentru titlul în MLS. Ci pentru că ar reprezenta o lovitură de imagine.

Clubul a primit deja permisiunea de a construi Miami Freedom Park, un stadion de 860 de milioane de lire sterline. O arenă care își dorește să fie inclusă pe lista celor pentru Cupa Mondială din 2026. Competiție organizată de SUA, Canada și Mexic. Ori, sosirea lui Messi ar reprezenta, nu-i așa, un atu în acest sens.

ADVERTISEMENT