Sport

PSG a declanșat operațiunea Leo Messi. Cum încearcă să-l convingă parizienii pe argentinian să semneze prelungirea

Forma excelentă pe care o probează Leo Messi i-a determinat pe conducătorii lui PSG să caute soluții pentru a-l păstra la echipă și după finalul stagiunii.
25.10.2022 | 13:20
PSG a declansat operatiunea Leo Messi Cum incearca sal convinga parizienii pe argentinian sa semneze prelungirea
PSG și-ar dori să-l păstreze pe Leo Messi și din vara viitoare și lucrează deja la detaliile unui nou contrat. Foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Contractul lui Leo Messi expiră în vara viitoare, pe 30 iunie, iar argentinianul, focusat pe Cupa Mondială 2022, spunea, recent, că va lua o decizie doar la finalul competiției. PSG nu stă însă cu mâinile-n sân. Mai cu seamă că FC Barcelona și-ar dori să-l readucă pe Camp Nou.

Plus la bani și contract ”unu plus unu” i-ar propune, PSG, lui Leo Messi

”Oamenii vin pe stadion să-l vadă pe Leo jucând. El este cel mai bun jucător din istoria fotbalului. Îi place să joace cu alţii, are această calitate, este altruist. A fost magnific”, spunea, după Ajaccio – PSG 0-3, Christophe Galtier, antrenorul parizienilor.

ADVERTISEMENT

Două pase decisive pentru Mbappe și un gol, din pasa starului francez, a reușit Messi. În ton cu cea din acest start de stagiune. Una în care, argentinianul, am tot repetat-o, a făcut uitat primul sezon în tricoul lui PSG, departe de așteptări.

Iar acum, conducerea parizienilor, care, în vară, nu-și prea bătea capul cu faptul că Leo intră în ultimul an de contract, și-a schimbat radical opinia.

ADVERTISEMENT

Și-ar dori să profite de faptul că Messi spune că acum este perfect adaptat la viața din Paris. Dar mai ales de pofta lui de joc, care-i permite să aducă aminte de zilele din perioada sa fastă în tricoul catalanilor.

Doar că, între timp, și FC Barcelona a intrat pe fir. În 2021, în vârful crizei financiare a echipei, Laporta nu a făcut eforturi să-l păstreze. Acum l-ar vrea înapoi. Mai ales că ar veni liber.

ADVERTISEMENT

Lucru important pentru o echipă care, foarte probabil, va avea probleme să plătească sume de transfer în perioada de mercato din vara următoare.

Și chiar dacă Messi a spus că se va gândi la viitor după Cupa Mondială, PSG lucrează deja, scrie Le Parisien, la un nou contract pentru Messi.

ADVERTISEMENT

Au răsuflat și condițiile. Contract pe un an cu opțiune pentru un al doilea. Plus o creștere a salariului. Care, spunea aceeași publicație, atunci când a dezvăluit detaliile acordului lui Mbappe, este acum de 41 de milioane de euro net pe an.


  • Cota pentru PSG – Maccabi Haifa : 1,86 este cota pentru „total goluri în prima repriză: sub 1,5”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT
Tags: