News

Bătaie cu topoare la Dărmănești. Doi bărbați sunt acuzați de tentativă de omor

Doi tineri au fost arestați sub acuzația de tentativă de omor pentru că au condus un grup care au luat cu asalt locuința unui cetățean din Dărmănești.
27.12.2023 | 18:39
Bataie cu topoare la Darmanesti Doi barbati sunt acuzati de tentativa de omor
Arme albe confiscate în timpul perchezițiilor de la Dărmănești/ Foto: Poliția Română
ADVERTISEMENT

Inspectoratul de poliție al județului Bacău a anunțat arestarea preventivă pentru 30 de zile a două persoane care sunt acuzate de tentativă de omor și violare de domiciliu, după ce au agresat un tânăr de 22 de ani, informează Agerpres.

Poliția din Dărmănești a intervenit în urma unei sesizări la 112, prin care o persoană a sesizat că un grup de mai mulți bărbați îl agresează pe un tânăr și în vandalizează locuința. Polițiștii au identificat șapte persoane care au participat la brutalizarea tânărului și au reținut două dintre ele.

ADVERTISEMENT

Poliţia oraşului Dărmăneşti a fost sesizată de un bărbat în vârstă de 36 ani despre faptul că mai multe persoane ar fi provocat scandal, ar fi lovit cu obiecte contondente un tânăr de 22 ani şi i-ar fi distrus ferestrele şi uşile imobilului.

Cazul a fost preluat de poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale care, în urma activităţilor investigativ-operative desfăşurate au identificat 7 bărbaţi, cu vârste cuprinse între 22 şi 47 ani, toţi din oraşul Dărmăneşti, bănuiţi de comiterea faptelor”, a declarat subcomisarul Cătălin Păduraru, purtător de cuvânt al IPJ Bacău.

ADVERTISEMENT

În cadrul anchetei pe marginea acestui incident, au fost făcute cinci percheziții la domiciliile suspecților, polițiștii confiscând obiecte contondente și alte mijloace de probă. De asemenea, au fost reținuți doi tineri, de 23 și 28 de ani, care apoi au fost arestați pentru 30 de zile, prin decizia instanței.

Cercetările continuă în vederea documentării întregii activități infracționale a celor în cauză. Activitățile au beneficiat de sprijinul luptătorilor pentru acțiuni speciale și al jandarmilor”, a mai transmis poliția băcăuană.

ADVERTISEMENT

Un incident asemănător a avut loc la Iași, în prima zi de Crăciun, când un bărbat de 44 de ani și fiul său de 23 de ani au fost atacați de un grup de indivizi. Aceștia din urmă au folosit în încăierare și o macetă astfel că una dintre victime a ajuns la spital cu răni grave.

Polițistii deplasați la fața locului au stabilit faptul că în jurul orei 20.15, între mai multe persoane aflate pe strada Radu Vodă din municipiul Iași, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, a izbucnit un conflict spontan, cei în cauză lovindu-se reciproc cu pumnii și un obiect contondent. Două dintre persoane (tată și fiu) au fost prelate de ambulanță și transportate la spital pentru îngrijiri medicale”, au transmis reprezentanții IPJ Iași.

ADVERTISEMENT

Bărbatul de 44 de anni a fost internat în stare gravă, cu un traumatism cranio-cerebral, un traumatism toraco-abdominal și cu tăieturi la față și mâini.  „Bărbatul de 23 de ani a suferit o plagă tăiată la nivelul antebrațului și o fractură închisă la mâna stângă. A plecat la domiciliu”, a declarat dr. Diana Cimpoeșu, medic-șef UPU-SMURD Iași, pentru Nord Est News.

ADVERTISEMENT