News

Bătaie ca-n filme pe străzile din Craiova. Un angajat al Penitenciarului, bătut măr pe stradă de foști deținuți

Un angajat al Penitenciarului din Craiova a fost bătut măr de mai mulți foști deținuți, iar printre agresori ar fi fratele unei judecătoare din zonă.
18.09.2023 | 22:22
Bataie can filme pe strazile din Craiova Un angajat al Penitenciarului batut mar pe strada de fosti detinuti
Bătaie ca-n filme pe străzile din Craiova. Foto: Observatornews.ro
ADVERTISEMENT

Victima, luptător din cadrul trupelor de intervenţie rapidă de la Penitenciarul de maximă siguranță Craiova, a fost bătut măr alături de un prieten, în timp ce petreceau într-un club cu manele. Pe lista agresorilor ar fi fiul unui milionar iordanian, dar și mai mulți foști deținuți care sunt acum de negăsit.

Bătaie ca-n filme pe străzile din Craiova

Bătaia a avut loc inițial într-un club din Centrul Vechi din Craiova. Scandalul ar fi pornit în momentul în care victima ar fi îndrăznit să împrumute lăutarul care cânta la masa interlopilor. Cel mai probabil pe fondul consumului de alcool cele două tabere și-au aruncat cuvinte grele, după care oamenii au început să se îmbrâncească. IMAGINILE POT VI VĂZUTE AICI

ADVERTISEMENT

De la asta la o bătaie în toată regula a fost un singur pas, iar fiul milionarului iordanian a scos un cuțit. Totul a fost surprins pe camerele de supraveghere din club, care au surprins bătaia generală. Victima spune că nu s-a așteptat niciodată ca atacatorii să reacționeze în acest mod, însă totul poate fi pus pe seama consumului de alcool.

”Am fost agresat de la început. Se vede pe imagini că vrea să îmi dea una, mă întorc cu spatele, sunt luate cu spatele de cel de la bar, sunt pus la pământ şi lovit”, povestește angajatul Penitenciarului Craiova, victima din acest caz. ”Din cauza băuturii, din cauza la lăutari. Au fost cuţite, sticle”, remarcă un martor.

ADVERTISEMENT

Ramona Turculeanu, administratorul clubului, a confirmat că bodyguarzii au încercat cum au putut să calmeze spiritele, după care i-au aruncat în stradă pe scandalagii. ”Bodyguarzii au fost chemaţi, au intrat în mijlocul lor, au încercat să aplaneze, au început să se lovească unii cu alţii şi ulterior au dat cu spray paralizant să aplaneze toată nebunia care era în mijloc acolo”, a povestit femeia pentru Observatornews.ro.

Din păcate pentru luptătorul angajat la Penitenciar răfuiala a continuat și pe stradă, acolo unde prietenul victimei a fost lovit cu picioarele în timp ce agoniza pe asfalt. Cei doi bărbați bătuți au ajuns la spital unde au primit îngrijiri de urgență. Medicii au confirmat că au avut de-a face cu fapte de violență ieșită din comun.

ADVERTISEMENT

”Unul dintre ei cu traumatism cranio-cerebral acut minor, cu traumatism facial, cu factură de mandibulă, de asemenea cu traumatism toratico abdominal, cu multiple fracturi costale. Celălalt este internat în clinica oro maxo facială. Prezintă traumatis cranio facial acut şi contuzii toratice”, a prezentat situația Cristina Geormăneanu, purtătorul de cuvânt al SJU Craiova.

Potrivit sursei citate, unul dintre agresori e chiar fratele unei judecătoare, polițiștii reușind să identifice 5 dintre agresori. ”Doi dintre ei au fost deţinuţi la noi la penitenciar, unul cu fapte de omor parcă sub influenţa drogurilor, iar pe ceilalţi nu îi cunoşteam. A fost totul premeditat, se vede pe tot”, povestește victima.

ADVERTISEMENT

Sindicaliștii cred că acest caz poate fi considerat unul de răzbunare din partea deținuților, care pot să îi recunoască ușor pe angajații din sistem și să se răzbune pe aceștia când ajung în libertate. ”În timpul intervenţiei poartă cagule, dar, de regulă, se ştiu care sunt poliţiştii de penitenciare. Deţinuţii stând atâta timp cu ei le învaţă mersul, le învaţă gesturile, le învaţă chiar şi configuraţia corpului. Escortează deţinuţi fie la spitale, fie la instanţă unde nu ar trebuie să meargă ei şi atunci ei merg fără cagulă”, au subliniat sindicaliștii.

ADVERTISEMENT