Sport

Bătaie între suporterii Universității Cluj și CFR-ului! Ce măsuri a luat Jandarmeria

Suporterii Universității Cluj și ai CFR-ului s-au rafuit în Cluj-Napoca, ceea ce a atras noi interdicții din partea Jandarmeriei Române, dar și amenzi pentru suporterii c.lujeni.
30.03.2024 | 17:53
Bataie intre suporterii Universitatii Cluj si CFRului Ce masuri a luat Jandarmeria
Suporterii rivali ai lui U Cluj și CFR Cluj, încăierare în oraș / Montaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Fenomenul ultra este sub lupa autorităților, iar tot mai multe exemple de conflicte apar în presă. Universitatea Cluj și CFR Cluj sunt două rivale locale, iar rafuielile dintre suporteri sunt destul de frecvente.

Bătaie dis de dimineață între fanii Universității Cluj și ai CFR-ului

Conflictul dintre suporterii clujeni a avut loc în această dimineață, în jurul orei 07:45, în proximitatea Gării Cluj-Napoca. Jandarmii clujeni au intervenit pentru a-i legitima pe bătăuși, dar și pentru a-i sancționa.

ADVERTISEMENT

La momentul legitimării, jandarmii au aflat că conflictul este unul de natură sportivă, prin echipele diferite pe care le susțin. După aplanarea conflictului, jandarmii de la Inspectoratul de Jandarmi Județean Cluj au împărțit amenzi și interdicțîi.

Conform news.ro, autoritățile au aplicat sancțiuni în valoare totală de 4000 de lei. Fiecare suporter a fost amendat cu suma de 1000 de lei, conform Legii nr. 61/1991.

ADVERTISEMENT

Cei 4 suporteri implicați nu mai pot întra la meciurile de fotbal pentru un an. La perchezițiile efectuate de jandarmi au fost găsite și obiecte interzise, cum ar fi un pumnal și spray-uri cu piper.

Universitatea Cluj, nou scandal cu interdicții

Nu este primul caz de interdicțîi în rândul „studenților“, după ce un oficial a fost interzis pentru un an. Evenimentele care au atras interdicții în tabăra „sepcilor roșii“ datează de la meciul cu UTA Arad, pierdut cu 3-1, în luna februarie.

ADVERTISEMENT

Mircea Cenan, responsabilul angajat de Universitatea Cluj în relația cu jandarmii, a fost interzis pe stadioane pentru un an. Acesta s-a aparat, spunând că jandarmeria a provocat mai mult haos, fiind aruncate pietre de către suporterii arădeni.

Scandalul a avut loc în apropiere de Dedulești, iar Cenan susține că ar fi informat jandarmeria privind rivalitatea cluburilor. Însă, aceștia nu l-au ascultat, iar răfuiala s-a produs preț de câteva zeci de secunde, fiind nevoie de intervenția organelor.

ADVERTISEMENT

”Am văzut lipsă de profesionalism și lipsă de informare despre două galerii rivale. La Băița, undeva înainte de Dedulești, jandarmii spuneau că îi opresc și pe cei de la UTA, să ne escorteze împreună. Cumva am reușit să-i lămuresc că suntem rivali, evenimentele au început de acolo. Și tot nu au evitat contactul.

Am văzut jandarmii haotici, lipsiți de informații și profesionalism. M-am săturat de suferință, din cauza lor. Cei de la UTA aruncau cu pietre după noi, în primul autocar. Eu eram în al doilea. A fost haos într-un minut“, a spus Mircea Cenan.

ADVERTISEMENT