Sport

Video. Şeful galeriei Steaua, arestat la domiciliu! Alte trei persoane, cercetate după bătăile de la meciul Dinamo – UTA. Update

Peste 20 de ultrași ai formațiilor Dinamo și CSA Steaua au fost ridicați de mascaţi pentru audieri, iar şeful galeriei CSA Steaua a fost arestat la domiciliu
21.03.2024 | 18:07
Video Seful galeriei Steaua arestat la domiciliu Alte trei persoane cercetate dupa bataile de la meciul Dinamo  UTA Update
Suporterii celor de la Steaua, Dinamo și Rapid, ridicaţi de mascaţi într-o anchetă de amploare! Montaj FANATIK
ADVERTISEMENT
21-03-2024
16:29

4 suporteri au fost arestați pentru 30 de zile

Doar patru suporteri dintre cei 26 ridicați de mascați au fost arestați preventiv pentru 30 de zile în urma anchetei polițiștilor. Andrei Florescu a fost arestat la domiciliu. Alți trei ultrași au fost plasați sub control judiciar în dosarul penal care are ca obiect comiterea infracțiunilor de încăierare, tulburarea ordinii și liniștii publice, respectiv ultizarea materialelor pirotehnice. 

Iată anunțul autorităților: „Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sector 1 București au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și au solicitat Judecătorului de drepturi și libertăți arestarea preventivă a 4 inculpați, respectiv au dispus măsura controlului judiciar față de alți 3 inculpați într-un dosar penal având ca obiect comiterea infracțiunilor de încierare, tulburarea liniștii ordinii și liniștii publice și producerea, experimentarea, prelucrarea, deținerea, transportul, folosirea sau orice altă operațiune cu materii explozive efectuate fără drept, fapte prevăzute de art. 198 alin. (1) Cod penal, art.371 alin. (1) și (2) Cod penal și art. 37 lit. a) din Legea nr. 126 din 27 decembrie 1995”.

20-03-2024
16:19

Şase persoane au fost reținute

În urma audierilor, șase persoane, dintre cei vizați, au fost reținute pentru 24 de ore. Potrivit unor surse judiciare, urmează ca o a șaptea persoană să ajungă la audieri.

Dosarul penal ce vizează materialele pirotehnice a luat prin surprindere întregul fenomen ultra, unde nu mai puțin de 17 persoane au fost ridicate de către DIICOT săptămâna trecută, toți componenți sau apropiați ai peluzei giuleștene, alături de președintele Daniel Niculae.

Poliţia, descinderi cu mascaţi şi peste ultraşii Steaua şi Dinamo, după arestarea fanilor Rapidului şi a lui Bocciu

Conform iAMsport, ziua de ieri a adus arestări în rândul dinamoviștilor din Ștefan cel Mare, în timp ce această dimineață a produs descinderi în peluza suporterilor din Ghencea, susținători ai formației armatei.

ADVERTISEMENT

Pe baza unor informații preliminare, principalul motiv pentru care au avut loc descinderi la cele două cluburi bucureștene sunt evenimentele violente desfășurate în urma partidei dintre Dinamo București și UTA Arad, încheiată cu victoria „câinilor“ cu 1-0, chiar în ultima etapă a sezonului regular.

Prin prisma înfrățirii dintre galeria arădenilor și Peluza Sud, multiplii fani ai clubului din Ghencea au fost parte înaintea partidei la o bătaie generală cu ultrașii din Peluza Sud Dinamo, ceea ce a generat un nou val de răspunsuri din partea autorităților.

ADVERTISEMENT

Conform surselor din Poliție ale FANATIK, la audieri a fost dus și Andrei Florescu, unul dintre liderii neoficiali ai galeriei de la CSA Steaua! Florescu este fost rugbyst la Steaua și este recidivist. A mai fost auditat după incidentele de la EURO 2016 din Franța, când l-a bătut de l-a lăsat lat pe liderul PCH, Elyass Bucurică, la Paris.

Comunicatul emis de Poliţia Română după descinderile mascaţilor

Audierile nu au loc doar în capitală, ci se extind și în alte trei județe, unde au avut loc și 15 percheziții domiciliare, nu doar executări ale mandatelor de aducere pentru a oferi declarații, conform ultimului comunicat emis de Poliţia Română:

ADVERTISEMENT

”Astăzi, 20 martie 2024, polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Serviciul Grupuri Infracționale Violente pun în executare 15 mandate de percheziție domiciliară și 26 de mandate de aducere și citații, în Municipiul București și județele Ilfov, Giurgiu și Mehedinți, într-un dosar penal în care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tulburarea ordinii și liniștii publice, încăierare și folosirea, fără drept, de materii explozive.

În urma activităților întreprinse, șapte persoane bănuite de comiterea faptelor au fost depistate, una dintre ele fiind depistată în incinta unui aeroport.

ADVERTISEMENT

Persoanele în cauză vor fi conduse la audieri, față de acestea urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun.

Cercetările sunt continuate de către Serviciul Grupuri Infracționale Violente,  sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tulburarea ordinii și liniștii publice, încăierare și folosirea, fără drept, de materii explozive.

Acțiunea beneficiază de sprijinul polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mehedinți și al echipelor de intervenție din cadrul Direcției Generale de Jandarmi a Municipiului București, precum și de suportul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

Facem precizarea că efectuarea percheziţiei domiciliare este o etapă în cadrul procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, ce are drept scop administrarea probatoriului necesar soluţionării cauzei, care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.”

Gigi Mustaţă, solidar cu ultraşii rivalelor

Arestarea liderului de galerie al Rapidului, Liviu Ungureanu, bine cunoscut prin porecla de „Bocciu“, care se află în arest preventiv pentru 30 de zile, a stârnit reacțiile rivalelor, iar Gheorghe Mustață, liderul Peluzei Nord, și-a arătat solidaritatea vizavi de arestările fanilor, considerând că dosarul nu vizează doar materialele pirotehnice, ci alte încălcări ale legii, cum ar fi regimul armelor și munițiilor, bazându-se pe fotografiile apărute în spațiul public.

Conform liderului peluzei FCSB-ului, principalul motiv pentru care scandalul are loc în acest moment este apariția în spațiul public a fotografiilor unde suspecții etalau armele, ceea ce a alarmat autoritățile competente.

„Materialele pirotehnice au fost un atuu pentru a face perchezițiile și pentru a ajunge la persoanele care s-au fotografiat cu armamentul în mână” a spus Gheorghe Mustață la FANATIK SUPERLIGA.

Descinderi ale mascatilor peste fanii CSA Steaua si Dinamo. S-au găsit arme!

ADVERTISEMENT