News

Bătălia camerelor foto de pe telefoane continuă. Ce producători vor să-ți ofere 200 de megapixeli

Mai mulți producători din piață ar urma să lanseze telefoane cu camere foto de 200 de megapixeli în următoarele luni.
29.06.2021 | 12:06
Batalia camerelor foto de pe telefoane continua Ce producatori vor sati ofere 200 de megapixeli
ADVERTISEMENT

Se pare că întotdeauna e loc de mai mult când vine vorba de telefoanele mobile, iar platoul în ceea ce privește camerele foto încă nu a fost atins.

Astfel, câțiva producători din piață ar urma să lanseze smartphone-uri cu senzori de 200 de megapixeli, ducând bătălia camerelor la un nou nivel.

ADVERTISEMENT

Din direcția Samsung au venit zvonuri contradictorii în ultima vreme. Inițial, au apărut informații conform cărora, odată cu S22, producătorul sud-coreean ar renunța să mai aducă senzori foto imenși pe telefoanele sale.

Conform acestor zvonuri, S22 ar avea un senzor de cel mult 50 de megapixeli. Cu toate acestea, Samsung Exynos a publicat un mesaj nou pe Twitter, însoțit și de o imagine sugestivă.

ADVERTISEMENT

Aceasta arată o cameră foto de 200 de megapixeli, alături de alți cinci senzori. Astfel, noile flagship-uri ale companiei ar putea veni cu nu mai puțin de șase camere foto principale. În total, telefonul ar putea avea opt camerei, cu cele două de pe ecranul frontal.

Totuși, chiar dacă Samsung face saltul la 200 MP, nu va fi primul producător care va oferi un astfel de smartphone.

ADVERTISEMENT

Cine ar putea câștiga bătălia pentru primul senzor de 200 de megapixeli

ZTE și Xiaomi ar putea fi primii dezvoltatori de telefoane care să ofere clienților camere foto cu senzori uriași, de 200 de megapixeli.

În mod interesant, cele două companii ar lucra chiar cu Samsung în vederea producției acestor telefoane.

ADVERTISEMENT

ZTE Axon 30 Pro ar urma să fie, cel mai probabil, primul smartphone cu o cameră foto de 200 de megapixeli.

Senzorul este cunoscut ca S5KGND și ar urma să folosească tehnica de photo binning; în condiții de luminozitate slabă, va face fotografii la 50 sau chiar la 12,5 megapixeli, reducând rezoluția pentru a realiza fotografii mult mai clare.

Mai mult, senzorul ar fi capabil să filmeze la rezoluție 16K. Maximul oferit în prezent, de senzorul de 108 megapixeli, cel mai mare disponibil de pe piața telefoanelor, este de filmare 8K.

Și Xiaomi se luptă pentru această premieră. Compania a fost prima care a oferit un telefon cu cameră foto de 108 megapixeli, în 2019, odată cu apariția lui Mi Note 10.

Telefonul Xiaomi ar urma să folosească platforma SM8450, care se referă, cel mai probabil, la succesorul procesorului Qualcomm Snapdragon 888. Tipsterul Evan Blass susține că acest nou procesor va fi produs cu tehnologia pe noduri de 4 nm, arată androidauthority.com.

Rămâne de văzut cine și când va oferi primul astfel de telefon, însă la cum se prezintă lucrurile, s-ar putea să nu mai dureze foarte mult până la acest moment.

Cu siguranță, fie ZTE, fie Xiaomi va debuta cu o cameră foto de 200 de megapixeli, având în vedere că Samsung își va lansa seria S22 abia în prima parte a lui 2022.

ADVERTISEMENT