News

Bătrâne atacate în plină zi, în Craiova, de un necunoscut. Femeile au trăit clipe de groază

Două femei în vârstă din Craiova au fost atacate și jefuite ziua în amiaza mare. Autorul tâlhăriilor a fost prins și reținut de polițiști.
29.12.2022 | 15:44
Batrane atacate in plina zi in Craiova de un necunoscut Femeile au trait clipe de groaza
Atacatorul a fost reținut pentru 24 de ore Foto: hepta
ADVERTISEMENT

Poliția din Craiova a avut nevoie de două zile pentru a-l captura pe cel care a atacat două vârstnice și le-a jefuit în plină zi.

Două femei în vârstă din Craiova, tâlhărite în plină zi

Oamenii legii au fost sesizați prima data pe data de 27 decembrie, când o femeie de 59 de ani a sunat la 112 și a reclamat că, în jurul orei 13.30, vecina sa de 87 de ani a fost agresată fizic de un bărbat necunoscut în timp ce se afla în scara blocului unde locuiește.

ADVERTISEMENT

Bărbatul a sustras geanta femeii și a fugit.

Cel de-al doilea atac s-a întâmplat în ziua următoare. „La data de 28 decembrie a.c., polițiștii au fost sesizați de o femeie de 85 de ani, din municipiul Craiova, cu privire la faptul că, în jurul orei 13.30, în timp ce se deplasa pe strada Vasile Conta, din localitate, un bărbat necunoscut i-ar fi smuls geanta din mână, fugind într-o direcție necunoscută”, au informat reprezentanții IPJ Dolj, citați de Adevărul.

Cercetările au fost demarate cu repeziciune, iar făptuitorul a fost prins și dus la audieri.

„Efective sporite de polițiști au fost mobilizate, fiind desfășurate activități investigativ-operative pentru identificarea și prinderea celui în cauză.

ADVERTISEMENT

Astfel, în cursul zilei de ieri (miercuri n.r.), 28 decembrie, polițiștii Secției nr.4 Politie Craiova au identificat un tânăr de 25 de ani, din comuna Fălcoiu, județul Olt, bănuit de comiterea celor două fapte, acesta fiind condus la audieri”, se mai arată într-un comunicat al IPJ Dolj.

Reprezentanții autorităților mai precizează că polițiștii l-au reținut pe tânăr, pentru 24 de ore, pentru două infracțiuni de tâlhărie, acesta fiind dus  în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dolj.

ADVERTISEMENT

Vârstnicii, victime facile

Specialiștii avertizează că vârstnicii sunt victime ușoare pentru că folosesc bani lichizi și că numărul cazurilor de tâlhărie ar putea crește în perioada următoare.

„Acest individ a încercat să facă rost de bani în Ajun de Anul Nou. Nu a acționat în comuna lui, în Olt. A crezut că în Craiova, un oraș mare, își va pierde urma cu multă ușurință.

ADVERTISEMENT

Mulți alții vor încerca să facă același lucru. Bătrânii sunt într-un real pericol în această perioadă. Ei pot fi atacați cel mai ușor, despre ei se știe că nu au carduri, că își țin banii în genți sau plasele de cumpărături.

Din păcate. atacurile au ajuns să se dea ziua, în amiaza mare, iar asta spune multe. Acești indivizi nu se mai tem de nimic. Unii sunt dispuși să facă orice chiar și pentru 10 lei”, a declarat psihologul George Vîlceanu.

ADVERTISEMENT
Tags: