News

Alertă națională. Deținut periculos fugit de la Jilava. Sunați la 112 dacă-l vedeți

Un deținut condamnat pentru tâlhărie calificată e căutat după ce nu s-a întors la Penitenciarul Jilava după o permisiune de a ieși din închisoare.
21.12.2022 | 23:21
Alerta nationala Detinut periculos fugit de la Jilava Sunati la 112 dacal vedeti
Un deținut a fugit de la Jilava. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Deținutul e căutat acum de polițiști, care cer ajutorul românilor pentru a-l găsi. Pe numele său Panciș (fost ROTARU) Gabriel Alexandru, în vârstă de 31 de ani, deținutul e condamnat la 4 ani și 4 luni de închisoare pentru tâlhărie calificată.

Un deținut periculos a fugit de la Jilava

”Facem precizarea că acesta este clasificat la regimul deschis. În vederea capturării deţinutului, au fost dispuse măsurile specifice, respectiv alarmarea personalului unităţii, trimiterea de echipe de căutare formate din personalul unităţii, blocarea căilor de acces pe posibilele direcţii de deplasare.

ADVERTISEMENT

De asemenea, a fost solicitată cooperarea cu Inspectoratul Judeţean de Poliţie Ilfov, Inspectoratul General al Jandarmeriei Române şi Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră”, au transmis autoritățile.

Pentru decizia luată de a nu se prezenta la ora stabilită la penitenciar, deținutul e considerat drept evadat și poate fi pedepsit, conform articolului 285 din Codul Penal cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani, care vor adăuga celor patru ani pe care îi executa deja.

ADVERTISEMENT

Românii care îl văd sunt rugați să sune la 112, potrivit următoarelor semnalmente: ”Deţinutul are înălţimea de 1,89 m, statură atletică, ochi căprui, sprâncene arcuite, faţă ovală, ten măsliniu, păr roşcat ondulat, tatuaje pe ambele braţe vizibile până în zona degetelor, iar la momentul părăsirii penitenciarului purta tricou gri, hanorac negru, jeans de culoare neagră cu rupturi în zona genunchiului şi pantofi sport negri”.

Exceptând numărul de urgență 112, mai pot fi apelate numerele de telefon ale Penitenciarului București-Jilava la numerele 021.457.01.81, 021.457.01.82 sau 021.457.01.84.

ADVERTISEMENT

În urmă cu trei zile, un taliban a fost prins după ce a evadat în urmă cu un an de la un centru din Arad. Bărbatul era considerat un pericol pentru securitatea națională, fiind declarat indezirabil și pregătit de expulzare.

”Cetățeanul afgan, Darwesh Muhamadulah, în vârstă de 20 de ani, din provincia Logar, era de câteva luni în Centrul Centrul de Cazare a Străinilor luați în Custodie Publică din localitatea Horia – Arad”, transmiteau autoritățile.

ADVERTISEMENT

”Astăzi, 16.12.2022, în cadrul activităţilor specifice organizate pentru prinderea bărbatului care a fugit din Centrul de Cazare a Străinilor din localitatea Horia, judeţul Arad, şeful Postului de Poliţie Zimandu Nou a primit o informaţie privind prezenţa unei persoane suspecte, în zona de vegetaţie, cuprinsă între oraşul Curtici şi comuna Zimandu Nou”, a transmis IGPR.

ADVERTISEMENT
Tags: