Life

Băutura banală care te poate lăsa fără permis de conducere. Nu are alcool, iar mulți români o consumă vara

O băutură banală te poate lăsa fără permis de conducere. Nu are alcool, iar mulți români aleg să o consume în perioada verii.
11.06.2023 | 17:09
Bautura banala care te poate lasa fara permis de conducere Nu are alcool iar multi romani o consuma vara
Băutura banală care te poate lăsa fără permis de conducere. Sursă foto: Pinterest / coaja Fanatik
ADVERTISEMENT

O băutură banală te poate lăsa fără permis de conducere, spune un polițist. Deși nu conține alcool, dacă o consumi cu puțin timp înainte de a te urca la volanul mașinii tale riști să ai o surpriză la aparatul etilotest.

Băutura banală care te poate lăsa fără permis de conducere

Te-ai gândit vreodată că poți să rămâi fără permis de conducere dacă alegi să consumi această băutură banală? Un polițist trage un semnal de alarmă și le arată participanților din trafic la ce pericol se expun.

ADVERTISEMENT

Este vorba despre sucul de socata. Deși la prima vedere nu conține alcool și nu ne face niciun rău, aparatul etilotest vede altceva. Dacă ești oprit de un polițist în trafic și ai băut acest suc, s-ar putea să rămâi fără permis de conducere.

Într-un clip de pe TikTok, polițistul român a amestecat flori de soc alături de zahăr și de lămâie. Niciunul dintre ingrediente nu conținea alcool, însă când a utilizat aparatul etilotest a avut parte de o surpriză.

ADVERTISEMENT

”Nu am pus alcool sau ceva care aibă legătură cu alcoolul. Flori de soc, apă, zahăr și lămâie. Și mai sunt, poate, două sau trei ingredient secrete, dar sigur nu conțin alcool.“, explică poliţistul Tavi Perțea în clipul de pe Tiktok.

Ce a apărut pe aparatul etilotest

La doar câteva secunde după ce a băut această băutură banală, polițistul și-a făcut testul. Rezultatul a fost de 0,25 mg/l alcool pur în aerul expirat. Astfel, dacă ar fi fost oprit în trafic la acel moment, acesta rămânea fără permis de conducere.

ADVERTISEMENT

Mai mult de atât, conform Codului Rutier, s-ar fi putut alege și cu o amendă de până la 1.305 lei. Tocmai din acest motiv, polițistul le recomandă șoferilor să fie atenți la ce consumă înainte de a se urca la volan.

“Deci rămâneam fără permis, frate! Contravenție, amendă 1.305 lei și 90 de zile fără permis. Eram obligat să dau și testul de redobândire. Sincer să fiu, eu am făcut testul ăsta în glumă! Am zis că nu are cum să iasă de la socată!“, a spus bărbatul.

ADVERTISEMENT

El a efectuat din nou testul după alte cinci minute, iar aparatul a indicat o alcoolemie zero. Drept urmare, spune polițistul, cel mai bine ar fi să așteptăm înainte să ne urcăm la volan măcar câteva minute dacă am consumat suc de scoată.

https://www.tiktok.com/@tavipertea/video/7243306886420860187?referer_url=spynews.ro%2Factualitate%2Fstiri-interne%2Fcum-poti-ramane-fara-permis-dupa-ce-ai-consumat-un-pahar-cu-socata-ce-rezultat-indica-aparatul-etilotest-in-urma-acestei-bauturi-309275.html&refer=embed&embed_source=121351166%2C121331973%2C120811592%2C120810756%3Bnull%3Bembed_pause_share&referer_video_id=7243306886420860187

ADVERTISEMENT