News

Tânăra fără permis de conducere, care a călcat cu mașina o fetiță de patru ani, scapă de o parte din acuzaţii

Tânăra din Iași care a ucis o fetiță de patru ani cu mașina, a scăpat de acuzațiile de ucidere din culpă. Procurorii cred că impactul nu putea fi evitat.
28.07.2022 | 16:55
Tanara fara permis de conducere care a calcat cu masina o fetita de patru ani scapa de o parte din acuzatii
Accident grav în Iași. O fetiță a fost călcată pe drum. Foto: Captură Youtube
ADVERTISEMENT

Procurorii au decis să o trimită pe femeie în judecată doar pentru conducerea unui vehicul fără permis și au clasat cauza în privința uciderii din culpă.

Femeia care a călcat cu mașina o fetiță de patru ani scapă de acuzații

”Nu există legătură de cauzalitate între faptul că nu deţinea permis şi moartea copilei”, explică anchetatorii, potrivit News.ro.

ADVERTISEMENT

Parchetul de pe lângă Judecătoria Hârău a menționat că femeia în vârstă de 28 de ani se află în arest la domiciliu pentru că s-a urcat la volan fără a avea permis de conducere.

“La data de 01.06.2022, orele 18:37, inculpata C.M., în timp ce conducea autoturismul marca VW, pe DS 516 în localitatea Sticlăria, comuna Scobinţi, judeţul Iaşi, fără a deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, a acroşat cu partea din stânga faţă a autovehiculului pe minora D. E.-A., de 4 ani, care se juca împreună cu un grup de copii pe drum şi care a alergat să traverseze strada, prin loc nepermis, prin spatele unui autoturism (Taxi) marca Dacia, oprit pe sensul opus de mers, accident în urma căruia minora a decedat”, au precizat procurorii în comunicat.

ADVERTISEMENT

Infracțiunea de ucidere din culpă a fost clasată, potrivit aceluiași comunicat. Șoferița nu ar fi putut evita impactul, pentru că fetița i-a sărit sub roți dintr-un unghi mort, explică procurorii.

”Cu referire la dispoziţia de clasare, din probatoriul administrat rezultă că inculpata nu a încălcat alte dispoziţii legale, în afară de a conduce autoturismul fără permis, şi nu a avut posibilitatea evitării producerii accidentului.

ADVERTISEMENT

În consecinţă, producerea evenimentului rutier nu poate fi imputată acesteia, deoarece între conducerea autoturismului fără a deţine permis de conducere şi moartea victimei nu există legătură de cauzalitate.

Şi în situaţia în care inculpata ar fi deţinut permis de conducere, având în vedere împrejurările săvârşirii faptei era în imposibilitate de a evita accidentul rutier”, a completat Parchetul de pe lângă Judecătoria Hârlău.

ADVERTISEMENT

La începutul lunii iunie, după producerea accidentului, tânăra de la volan le-a explicat polițiștilor că se grăbea să ajungă la casa unchiului său, care s-a sinucis. Femeia, care nu avea permis, susține că a claxonat de mai multe ori, însă fetița i-a sărit în fața mașinii, dintr-o curbă.

ADVERTISEMENT