Life

Băutura delicioasă pe care e bine să o consumi zilnic. Copiii sunt înnebuniți după ea, iar pe vremuri era considerată un medicament popular

Băutura delicioasă pe care este recomandat să o bei în fiecare zi. Copiii și adulții o iubesc și are numeroase benefici pentru organismul uman.
24.11.2023 | 16:50
Bautura delicioasa pe care e bine sa o consumi zilnic Copiii sunt innebuniti dupa ea iar pe vremuri era considerata un medicament popular
Băutura delicioasă pe care copiii o adoră și poate fi consumată zilnic. Sursa foto: Freepik
ADVERTISEMENT

Motivele surprinzătoare pentru care trebuie să bei ciocolată caldă în fiecare zi. Are mai multe beneficii pentru sănătate, însă pentru a te putea bucura de ele este recomandat că consumi un anumit gramaj.

Motivele pentru care trebuie să bei ciocolată caldă în fiecare zi

Se crede că pudra de cacao a fost folosită pentru prima dată de civilizația Maya din America Centrală și introdusă în Europa de către cuceritorii spanioli în secolul al XVI-lea.

ADVERTISEMENT

S-a răspândit rapid și chiar a fost folosită drept medicament pentru îmbunătățirea sănătății. În zilele noastre, însă pudra de cacao este cunoscută mai mult pentru rolul său în producția de ciocolată.

În plus, cercetările moderne au demostrat că aceasta poate avea, totuși, efecte benefice pentru organism. Astfel că, este recomandat consumul zilnic de ciocolată caldă, o băutură pe care o îndrăgesc și copiii.

ADVERTISEMENT

Dar pentru a beneficia de aceste proprietăți, Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară recomandă 2,5 grame de pudră de cacao bogată în flavanoli sau 10 grame de ciocolată neagră cu un conținut ridicat de flavanoli care are cel puțin 200 mg de flavanoli pe zi pentru a obține beneficii pentru sănătatea inimii.

Ce beneficii are băutura iubită de copii pentru sănătate

Revenind la beneficiile pe care ciocolata caldă le are pentru sănătate, sunt o mulțime. Aceasta este bogată în polifenolii, acei antioxidanți naturali care se găsesc în mai multe alimente.

ADVERTISEMENT

Aceștia contribuie la reducerea inflamației, o mai bună circulație a sângelui, scăderea tensiunii arteriale și îmbunătățirea nivelului de colesterol și de zahăr din sânge.

Totodată, consumul de ciocolată caldă poate ajuta la scăderea tensiunii arteriale. De asemenea, poate reduce riscul de atac de cord și accident vascular cerebral, deoarece are un efect similiar cu cel al aspirinei atunci când vine vorba despre subțierea sângelui.

ADVERTISEMENT

Pe de altă parte, polifenolii din pudra de cacao îmbunătățesc funcțiile creierului și  fluxul sanguin, astfel că previn apariția bolilor neurodegenerative. precum Alzheimer și Parkinson.

Băutura are capacitatea de a îmbunătăți starea de spirit și simptomele depresiei. Totodată, poate ameliora manifestările diabetului de tip 2, protejează împotriva cancerului, iar conținutul de teobromină și teofilină poate ajuta persoanele cu astm, notează dcmedical.ro. 

ADVERTISEMENT