Life

Băutura adorată de copii pe care Dr. Mihail nu o recomandă. Avertisment pentru părinți: „E cazul să vă opriți”

Dr. Mihail le atrage atenția părinților. Ce băutură celebră ar trebuie să dea copiilor numai în cazuri excepționale, nu în viața de zi cu zi.
11.10.2023 | 10:18
Bautura adorata de copii pe care Dr Mihail nu o recomanda Avertisment pentru parinti E cazul sa va opriti
Dr. Mihail a spus ce băutură celebră ar trebui scoasă din dieta copiilor. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Dr. Mihail a lansat un avertisment important pentru toți părinții. Specialiștii îi îndeamnă să se oprească din a le oferi celor mici o băutură celebră. Nu este atât de sănătoasă pe cât se crede și conține foarte mult zahăr.

Dr. Mihail a spus ce băutură celebră ar trebui eliminată din dieta celor mici

Din dorința de evita sucurile din comerț, mulți părinți se îndreptă către cele făcute în casă, în special către fresh-ul de portocale. Este considerat o alternativă sănătoasă, dar, de fapt, acesta nu ar trebui dat copiilor, după cum a avertizat Dr. Mihail.

ADVERTISEMENT

În realitate, atunci când îl consumă, cei mici nu au parte de un aport ridicat de vitamina C, ci de o cantitate consderabilă de zahăr. Astfel că, după stoarcerea portocalelor, se obține o băutură la fel de dăunătoare pentru sănătate ca cele de pe rafturile magazinelor.

„Aș vrea să previn toți părinții care dau fresh de portocale copiilor, din rațiuni de sănătate. E cazul să vă opriți. Să scoți conținutul din portocală, să separi sucul de tot restul, fibrele, este ca și cum ai sări cu parașuta, fără să ai o parașută în spate.

ADVERTISEMENT

Pentru că sucul care rezultă are o concentrație de 10% de zahăr , este aceeași concentrație pe care o au sucurile carbogazoase. Practic, la fiecare 100 de ml de suc de portocale avem 10 g de zahăr. Concret, fresh-ul de portocale este efectiv o băutură cu zahăr și cu puțină vitamina C”, a spus Dr. Mihail pe TikTok. 

În ce cazuri pot copii consuma această bătură

Prin urmare, pentru un copil obișnuit, fresh-ul de portocale nu va face decât să-i afecteze sănătatea. Totuși, Dr. Mihail a dezvăluit că există anumite categorii de persoane care îl pot consuma din când în când.

ADVERTISEMENT

Este vorba de acei copii care au activități solicitante pe parcursul zilei, de pildă practică un sport. Ei își vor consuma energia în acest mod și, prin urmare, vor avea nevoie de acel aport de zahăr care se găsește în fresh-ul de portocale.

„Nu spun neapărat că nu e bun. Dar depinde bun pentru ce. Dacă copilul acela urmează să alerge într-un maraton sau să înoate într-un bazin, poți să-i dai acel fresh de portocale, pentru că îl va consuma.

ADVERTISEMENT

Altfel, un copil care are o activitate normală, o să aibă o creștere mare de glicemie și ceea ce faci este să-i distrugi sănătatea de mic. Asta se transformă în grăsime”, a explicat Dr. Mihail.

ADVERTISEMENT