Fotbal intern

Baza Pro Rapid, şanse mari să dispară! Primăria Sectorului 1, undă verde pentru construirea de clădiri pe locul unde se antrenau giuleştenii

06.05.2020 | 13:12
Baza Pro Rapid sanse mari sa dispara Primaria Sectorului 1 unda verde pentru construirea de cladiri pe locul unde se antrenau giulestenii
Baza Pro Rapid, şanse mari să dispară! Primăria Sectorului 1, undă verde pentru construirea de clădiri pe locul unde se antrenau giuleştenii
ADVERTISEMENT

Baza Pro Rapid, construită la finalul anilor ’90, are şanse mari să dispară. Primăria Sectorului 1 a prezentat recent un Plan Urbanistic Zonal prin care celebra bază sportivă va fi transformată într-un cartier de clădiri de birouri şi blocuri de apartamente.

Primăria Sectorului 1, undă verde pentru dispariţia bazei Pro Rapid

Europarlamentarul Clotilde Armand a dezvăluit că baza Pro Rapid va fi transformată în complex rezidenţial conform unui Plan Urbanistic Zonal prezentat de Primăria Sectorului 1.

ADVERTISEMENT

“Altă ilegalitate comisă prin PUZ-ul făcut de PSD. Conform Planului Urbanistic General (PUG), baza sportivă Pro Rapid de pe malul Lacului Griviţa, lângă Laminorul, este zona V3 – Baze sportive, adică zonă verde.

În Planul Urbanistic Zonal al Sectorului 1 (PUZ) făcut în plină pandemie de PSD, Baza Pro Rapid este…centru de afaceri! Adică: clădiri de birouri, hoteluri şi, bineînţeles, apartamente.

ADVERTISEMENT

Această reîncadrare urbanistică a primarului nu încalcă numai Legea Spaţiilor Verzi, ci şi Legea Sportului. Acest PUZ ticălos trebuie oprit! Iar avizele de la Agenţia pentru Mediu anulate”, a scris europarlamentarul Clotilde Armand pe contul personal de Facebook.

Baza Pro Rapid nu a mai fost folosită din 2015

La finalul anilor ’90, Mircea Lucescu, antrenor pe atunci la Rapid, l-a convins pe George Copos să investească în construirea unei baze ultramoderne. Complexul a fost construit pe terenul bazei sportive “Tehnometal” şi a fost inaugurată în 1998.

ADVERTISEMENT

După intrarea în faliment a echipei, în 2016, baza Pro Rapid a intrat în paragină şi a ajuns sub sechestrul ANAF. Doi ani mai târziu, complexul sportiv a intrat în administrarea Primăriei Sectorului 1.

“În timp ce copiii din Bucureştii Noi joacă fotbal pe stradă, printre maşini, baza sportivă Pro Rapid este lăsată în paragină. Şi nu e normal.

ADVERTISEMENT

Avem fondurile necesare pentru a o reinclude în circuitul sportiv şi de agrement. Aşteptăm hotărârea de guvern”, spunea Dan Tudorache, primarul Sectorului 1, înainte ca baza să ajungă în administrarea lui.

ADVERTISEMENT