Sport

Un fost antrenor al Rapidului a găsit motivul principal pentru căderea inexplicabilă a clubului din Giulești

Un fost antrenor al Rapidului a găsit motivul principal care a adus la căderea inexplicabilă a formației antrenate de Bogdan Lobonț.
25.04.2024 | 20:55
Un fost antrenor al Rapidului a gasit motivul principal pentru caderea inexplicabila a clubului din Giulesti
Un fost antrenor al Rapidului a găsit motivul principal pentru căderea inexplicabilă a clubului din Giulești. Sursa foto:sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Viorel Hizo, fostul antrenor al clubului din Giulești, care a ajuns la frumoasa vârsta de 77 de ani, a vorbit despre Rapid București și căderea inexplicabilă a clubului din Giulești, cădere care i-a dus de pe locul secund până pe locul 5.

Viorel Hizo știe ce trebuie să facă Rapid pentru a pune stop seriei de 6 meciuri fără victorie

Retras din activitate de mai bine de 10 ani, Viorel Hizo a vorbit despre probleme care sunt la clubul din Giulești. Tehnicianul care a antrenat-o pe Rapid în 5 rânduri este de părere că formația din București are cele mai mari probleme în organizarea jocului.

ADVERTISEMENT

Viorel Hizo a tras un semnal de alarmă pentru Bogdan Lobonț și i-a sugerat acestuia să-și găsească neapărat un lider în teren, lider care să poată ajută la o organizarea mai bună a jocului din teren.

„Mi-e greu să fac o analiză dacă nu sunt acolo, dacă nu știu ce se lucrează de-a lungul unui ciclu săptămânal de antrenamente. Pentru că ce faci în acele ședințe se se reflectă în final în jocurile de campionat.

ADVERTISEMENT

Dar așa, la prima vedere, mi se pare că cele mai mari probleme le au în organizarea jocului. La Rapid parcă se simte că nu e un lider, cineva care să „vorbească” pe teren, fotbalistic, care să facă jocul.

Săpunaru este un lider, are mare experiență, dar el „vorbește” în defensivă. La mijloc, în atac, acolo nu „vorbește” nimeni, de aceea nu merge pe dezvoltarea jocului”, a declarat Viorel Hizo pentru GSP.ro.

ADVERTISEMENT

Viorel Hizo, sfat pentru jucătorii Rapidului: „Să se adune, să discute bărbătește”

Tehnicianul care a mai antrenat echipe precum FC Vaslui, Dinamo București sau FC Brașov, a mai declarat că jucătorii clubului din Giulești ar trebui să se adune și să discute bărbătește de problemele care sunt la Rapid, pentru că este evident că la formația din București există o lipsă de comunicare.

„Nu este doar ca unii să vorbească fotbalistic, să se impună în organizarea jocului, dar chiar să și vorbească efectiv pe teren, între ei!

ADVERTISEMENT

Păi, îmi aduc aminte când mergeam cu Rapidul în cantonamente în Italia și jucam meciuri de pregătire cu Brescia lui Mircea Lucescu.

Vorbeau italienii continuu pe teren, între ei, era o gălăgie pe teren, numai gura lor se auzea, se ajutau, se avertizau, colaborau. Le spuneam și alor mei să ia exemplu! Iar acum, la Rapid am senzația că e o criză de comunicare

Ar trebui să-i adune cineva, să aibă o discuție bărbătească cu toți de față, să spună fiecare ce-l nemulțumește. Totuși, echipa a făcut doar un punct din 18 în play-off!”, a mai declarat fostul antrenor din Giulești pentru sursa citată.

Formația lui Bogdan Lobonț se află pe locul 5 în acest moment, la 6 puncte de locul secund, loc pe care Rapid s-a aflat la început play-off-ului.

Echipa din Giulești rămâne singura formație fără victorie de când punctele au fost înjumătățite, având un bilanț negativ de 5 înfrângeri și un singur rezultat de egalitate.

ADVERTISEMENT