News

Bebeluș cu două capete, născut în București. Micuțul nu a supraviețuit

20.01.2021 | 13:22
ADVERTISEMENT

Un bebeluș cu două capete a venit pe lume prin cezariană la o maternitate din Capitală. Micuțul a decedat la puține ore de la naștere. 

Malformația este extrem de rară, în ultimii zece ani au fost înregistrate doar două astfel de cazuri. Părinții știau de această anomalie, dar mama a decis să ducă sarcina la bun sfârșit.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, părinții sunt în stare de șoc, iar femeia a avut nevoie de transfuzie în urma operației suferite. Nu este primul copil al cuplului.

Bebeluș cu două capete, născut în București. Micuțul nu a supraviețuit

Aceste anomalii sunt incompatibile cu viața, în general. Bebelușul venit pe lume în București, la spitalul Elias, dar a murit la câteva ore de la naștere.

ADVERTISEMENT

Mama bebelușului are în jur de 30 de ani și a avut nevoie de sânge după operație. Starea actuală de sănătate a acesteia este bună.

În momentul de față are loc o anchetă internă în cadrul spitalului unde a avut loc nașterea, după apariția în mediul online a unor fotografii cu micuțul. Medicul care a realizat intervenția chirurgicală este interogat de reprezentații conducerii instituției sanitare, pentru a descoperi cum au ajuns imaginile pe internet.

ADVERTISEMENT

“În urma apariției în mediul public a unor informații confidențiale cu  privire la nașterea unui făt malformat în maternitatea SUU Elias, fapt ce a dus la interesul neavenit al mass-media, conducerea spitalului face următoarele precizări:

1. Familia implicată dorește discreție deplină asupra evenimentului. Prin  urmare, nu vor exista comentarii cu privire la acesta.

ADVERTISEMENT

2. Deoarece imaginile din sala de operație, destinate exclusiv  specialiștilor, au fost difuzate în mediile sociale, încălcând grav obligația de păstrare a confidențialității, în spital se va derula o anchetă internă pentru a lămuri circumstanțele care au permis aceasta”, au transmis printr-un comunicat reprezentanții Elias.

Lumea medicală acordă un interes crescut acestor situații. În ultimul deceniu au mai fost înregistrate doar două astfel de cazuri, unul în India, în anul 2014, iar celălat în Brazilia, în anul 2011.

ADVERTISEMENT
Tags: