News

Bebeluș din Republica Dominicană, mort după ce vraciul i-a dat să bea sânge de broască țestoasă pentru a scăpa de Covid-19

26.05.2020 | 23:51
Bebelus din Republica Dominicana mort dupa ce vraciul ia dat sa bea sange de broasca testoasa pentru a scapa de Covid19
ADVERTISEMENT

O fetiță de cinci luni din localitatea dominicană Comendador a murit după ce a primit din partea unui vraci haitian sânge de broască țestoasă, pentru a fi apărată de Covid-19.

Un bebeluș a murit după ce vraciul i-a dat sânge de broască țestoasă pentru a fi protejat de Covid-19

Părinții fetiței s-au gândit că ar fi oportun ca toată familia să apeleze la serviciile vraciului pentru a fi feriți de Covid-19. Așadar, toți au băut sânge de broască țestoasă, după care au ajuns în stare gravă la spitalul Rosa Duarte din Comendador.

ADVERTISEMENT

Directoarea spitalului, Dahiana Volquez, a mărturisit că întreaga familie este îndurerată de cele întâmplate.

Potrivit newsweek.ro, fetița era moartă când a ajuns la spital. Familia fetiței era convinsă că licoarea „magică” preparată de vraci îi va feri pe toți de infectarea cu Covid-19, fiind un caz clasic de ignoranță primitivă.

ADVERTISEMENT

Republica Dominicană a înregistrat 15.264 de cazuri de coronavirus și 468 de decese. Vecinii din Haiti au înregistrat 1.063 de cazuri și 31 de decese.

Vrăjitoria este la ea acasă în Republica Dominicană și Haiti, țări practicante de Voodoo

Vrăjitoria este la ea acasă în Republica Dominicană, probabil și datorită strămoșilor africani și influențelor spaniole.

ADVERTISEMENT

Foarte mulți locuitori din Republica Dominicană cred că bolile sunt provocate de vrăjitori, astfel că apelează de cele mai multe ori la acești vrăjitori, sau la vraci, pentru a face pace cu spiritele și pentru a se vindeca de maladii.

În special, haitienii, vecini ai dominicanilor, sunt obsedați de Voodoo, sau Voudou, celebrul cult animist originar din vechiul regat al Dahomeyului (Africa de Vest). Este răspândit, totuși, și în Benin și în Togo, precum în celebrul târg al fetișorilor din Lome.

ADVERTISEMENT

A ajuns în Republica Dominicană prin intermediul sclavilor africani, care au răspândit cultura în Antile, la fel ca și în toată America, Cuba, Haiti. La granița cu Haiti cazurile de practicanți de Voodoo sunt foarte des întâlnite.

ADVERTISEMENT
Tags: