News

Bebeluș mort în Maternitatea din Drobeta-Turnu Severin. Doi medici au fost reținuți

O familie din județul Mehedinți trece printr-o adevărată dramă. Bebelușul le-a murit la naștere, în Maternitatea din Drobeta-Turnu Severin.
05.10.2023 | 23:57
Bebelus mort in Maternitatea din DrobetaTurnu Severin Doi medici au fost retinuti
Bebeluș mort în Maternitatea din Drobeta-Turnu Severin. Foto Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Bebeluș mort în Maternitatea din Drobeta-Turnu Severin. Decesul s-a produs în condiții suspecte, iar în urma tragediei au fost reținuți doi medici. Aceștia sunt cercetați pentru infracțiunea de „vătămarea fătului”.

Bebeluș mort în Maternitatea din Drobeta-Turnu Severin

Cazul șocant a avut loc în județul Mehedinți, la Maternitatea din Drobeta-Turnu Severin, acolo unde o femeie însărcinată în nouă luni s-a prezentat pentru a da naștere copilului ei. Conform cercetărilor, totul s-ar fi produs în timpul travaliului.

ADVERTISEMENT

Astfel, bebelușul ar fi murit chiar înainte de a fi adus pe lume, în timp ce mama era în travaliu. Familia susține că vinovate pentru deces ar fi cele două cadre medicale, prin urmare au sesizat oamenii legii.

Este vorba de două doctorițe care își desfășurau activitatea în unitatea spitalicească. Cele două femei, în vârstă de 32 de ani, respectiv 45 de ani, au fost reținute pentru 24 de ore, potrivit oamenilor legii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mehedinți.

ADVERTISEMENT

“Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale au reţinut astăzi, 5 octombrie, două femei, de 32 de ani, respectiv 45 de ani, ambele desfăşurându-şi activitatea la o instituţie publică din municipiul Drobeta – Turnu Severin.

Sunt Bănuite de săvârşirea infracţiunii de vătămarea fătului”, au transmis, joi, 5 octombrie 2023, cu privire la acest caz, reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Mehedinți.

ADVERTISEMENT

Medicii vor ajunge în fața instanței cu propunere de arestare preventivă

Presa din județul Mehedinți precizează că este vorba despre un medic care lucrează în cadrul Secţiei Obstretică – Ginecologie a Maternităţii din Drobeta-Turnu Severin şi o asistentă medicală.

Cazul dramatic a avut loc în februarie 2023. Copilul a murit înainte să fie născut, în timp ce mama se afla în chinurile travaliului. Părinții bebelușului, o familie de polițiști din Strehaia, au făcut sesizare la Parchet și la Colegiul Medicilor.

ADVERTISEMENT

Medicii vor fi prezentați, vineri, în fața Parchetului de pe lângă Judecătoria Drobeta-Turnu Severin. Instanța va decide dacă cele două femei vor fi arestate preventiv pentru o perioadă de 30 de zile.

 

ADVERTISEMENT
Tags: