News

Reacția Dianei Șoșoacă după ce BEC i-a respins candidatura la Primăria Capitalei. „Le-am stricat toate planurile. Eu nici nu voiam să candidez”

BEC a respins candidatura Dianei Șoșoacă la Primăria Capitalei. Reacția senatoarei: „Marcel Ciolacu a căzut în plasa mea.”
28.04.2024 | 12:33
Reactia Dianei Sosoaca dupa ce BEC ia respins candidatura la Primaria Capitalei Leam stricat toate planurile Eu nici nu voiam sa candidez
Reacția Dianei Șoșoacă după ce BEC i-a respins candidatura la Primăria Capitalei. Foto Hepta
ADVERTISEMENT

Biroul Electoral al Municipiului București a respins candidatura Dianei Șoșoacă la Primăria Capitalei, după ce ar fi fost găsite mai multe nereguli în dosarul acesteia. Decizia a fost anunțată sâmbătă, 27 aprilie.

BEC a respins candidatura Dianei Șoșoacă la Primăria Capitalei

Potrivit anunțului BEC, numărul semnăturilor nu este suficient pentru a ajunge la pragul legal de 18.087 de susținători. Acest lucru s-a întâmplat după ce în cazul a 1.462 de semnături din cele 19.344, depuse de liderul partidului SOS, s-au găsit erori.

ADVERTISEMENT

Hotărârea Biroului Electoral poate fi contestată de senatoare în termen de 48 de ore. După ce a aflat că BEC i-a respins candidatura pentru funcția de primar al municipiului București, Diana Șoșoacă a avut o reacție.

Aceasta susține că, de fapt, nu a anunțat niciodată public că va candida la Primărie. Ea sugerează că gestul de a depune dosarul în forma respectivă a fost făcut pentru a-l provoca pe premierul Marcel Ciolacu să facă anumite demersuri, așa cum susține Șoșoacă. Totodată, senatoarea spune că a vrut „să îi încurce pe toți”.

ADVERTISEMENT

„Eu nu am anunţat public că voi candida la Primăria Generală a Municipiului Bucureşti ca să văd ce face domnul Marcel Ciolacu. Dar domnul Marcel Ciolacu nu ştie decât să dea telefoane ca să îşi manifeste hegemonia.

Astăzi mi-am depus la Bucureşti candidatura pentru Primăria Generală a Municipiului Bucureşti ca să îi încurc pe toţi. Mi-am depus candidatura când am văzut mârşăvia din Bucureşti şi cum vor să fure cu acelaşi Nicuşor Dan care îşi bate joc de bucureşteni. Tuturor le convine să iasă Nicuşor Dan pentru că semnează ca primarul.

ADVERTISEMENT

Mă bucur că Marcel Ciolacu a căzut în plasa mea privind candidatura la Bucureşti. O să îi aduc lui Marcel Ciolacu şi un cadou, un tricou pe care scrie: Mândru că sunt moldovean. I-am chemat pe toţi moldovenii să se revolte”, a transmis Diana Șoșoacă, potrivit unui comunicat de presă al partidului S.O.S.

Diana Șoșoacă:  „Dosarul de incomplet, nu incorect”

Senatoarea a avut o reacție și la postul E TV Bacău. Cu acest prilej a susținut aceeași idee. „Le-am stricat toate planurile. Eu nici nu voiam să candidez”, a declarat liderul S.O.S. Aceasta susține că nu i-a fost înmânat procesul verbal pentru semnături și ar fi aflat din presă despre respingerea candidaturii.

ADVERTISEMENT

Diana Șoșoacă mai spune că, în mod oficial, nu se poate afirma că i-a fost respinsă candidatura, deoarece marți este ultima zi în care poate fi depus dosarul la BEC. Senatoarea a precizat că lipsa adresei de pe unele semnături nu înseamnă că dosarul este „incorect”, ci „incomplet”.

ADVERTISEMENT