News

Încep să apară primele vești bune: Belgia anunță mai multe externări decât internări cu COVID-19

05.04.2020 | 16:49
Incep sa apara primele vesti bune Belgia anunta mai multe externari decat internari cu COVID19
ADVERTISEMENT

Belgia anunță că numărul persoanelor externate afectate de COVID-19 în ultimele 24 de ore l-a depăşit pe cel al spitalizărilor de la declanşarea epidemiei de coronavirus în această ţară.

Belgia anunță ameliorarea crizei cauzate de coronavirus

Belgia a înregistrat, în ultimele 24 de  ore, mai multe externări decât internări cauzate de infecția cu virusul COVID-19, a transmis duminică institutul belgian al sănătăţii, Sciensano.

ADVERTISEMENT

Potrivit datelor institutului belgian, numărul internărilor în spitale al celor infectați cu COVID-19 a fost de 499, în timp ce numărul persoanelor externate a fost de 504, informează Agerpres.

În acest moment, în Belgia sunt 5.735 paturi ocupate de pacienţii afectaţi cu COVID-19, dintre care 1.261 se află internaţi pe secții de terapie intensivă.

ADVERTISEMENT

Sciensano a anunțat un alt indicativ pozitiv, respectiv faptul că numărul pacienților internați în ultimele 24 de ore a crescut cu doar 16 persoane.

Guvernul belgian vrea să acorde prime cadrelor medicale de până la 1.450 euro de persoană

Între timp, pe teritoriul Belgiei au fost confirmate în ultima zi 164 de decese din cauza noului coronavirus, ridicând bilanțul total al morților la 1.447.

ADVERTISEMENT

Referitor la cazurile noi de COVID-19, Sciensano a anunțat 1.260 de noi contagieri în 24 de ore, numărul total de îmbolnăviri crescând la 19.961.

În scopul de a stimula personalul medical și de a aprecia eforturile depuse de cadrele medicale, guvernul belgian a transmis că analizează varianta de a acorda o primă celor din sistemul medical ce luptă împotriva coronavirusului, suma fiind situată între 1.000 și 1.450 de euro.

ADVERTISEMENT

Partidele care susțin coaliția de guvernare din Belgia au solicitat ca această primă să fie acordată și celor obligați să rămână la locul de muncă ce se află în contact direct cu populația, cum ar fi polițiștii sau angajații casieriilor.

ADVERTISEMENT
Tags: