News

Beneficii pentru șoferii cu abonament la metrou: parcare gratis la Terminalul Multimodal Străulești

Șoferii care au abonament la metrou pot parca gratis la Terminalul Multimodal Străulești.
28.05.2021 | 21:52
Beneficii pentru soferii cu abonament la metrou parcare gratis la Terminalul Multimodal Straulesti
Beneficii pentru șoferii cu abonament la metrou: parcare gratis la Terminalul Multimodal Străulești. Sursa foto:captura Pro TV
ADVERTISEMENT

Metrorex a anunțat că începând cu data de 1 iunie parcarea de tip park and ride de la Străulești va fi gratuită pentru șoferii care au abonament la metrou.

Facilitatea se aplică  în intervalul 6.00–23.00 și de ea pot beneficia și conducătorii auto care au abonament la metrou valabil doar o zi.

ADVERTISEMENT

Beneficii pentru șoferii cu abonament la metrou

Terminalul Multimodal Străulești a fost dat în folosință în anul 2018. De atunci a fost mai mult gol.

Șefii Metrorex s-au gândit acum să vină în sprijinul șoferilor și au decis ca parcarea să devină gratuită pentru cei care au abonamente valabile, chiar și pentru o zi la metrou. Șoferii își pot lăsa mașinile în Terminalul Multimodal în intervalul 6.00 – 23.00.

ADVERTISEMENT

Dacă acest interval se va depăși, atunci se va aplica tariful de 0,5 lei/oră pentru întreaga perioadă de staționare.

“Scopul derulării proiectului pilot este acela de a identifica modalități concrete de creștere a gradului de utilizare a parcării Park&Ride de la Terminalul Multimodal Straulețti, prin introducerea unor noi variante de tarifare”, se arată în comunicatul Metrorex .

ADVERTISEMENT

Terminalul Multimodal Străulești este ultra modern și dispune de mai multe facilități. Accesul la transportul local public de suprafață (STB), acces la transportul cu metroul, parcare de tip Park&Ride, săli de așteptare, scară rulantă sau lift

Parcarea a fost mai mult goală

Încă de când a fost dată în folosință, în anul 2018, parcarea de tip park and ride de la Străulești a fost mai mult goală. Autoritățile au decis să scadă tariful de la 1 leu/oră, cât a fost anunțat la deschidere, la 50 de bani/oră.

ADVERTISEMENT

Nici acest lucru nu i-a convins însă pe șoferi să-și parcheze mașinile acolo. Astfel, parcarea modernă care a costat aproape 77 milioane de euro și care are 660 de locuri disponibile a rămas mai mult goală.

“Vă rog să mă credeți chiar mi-e greu să mă pun în situația fiecărui conducător auto care alege să-și lase mașina pe spațiul verde, care își lasă mașina pe bordură.

Ăsta este un fapt pe care l-ați sesizat și dumneavoastră – nu cred că eu sau altcineva poate să spună de ce X sau Y alege să facă o astfel de alegere”, spunea în urmă cu ceva vreme fostul directorul general al Metrorex, Gabriel Mocanu.

ADVERTISEMENT