Life

Beneficiile oului. De ce nu trebuie să lipseasă din nicio salată

03.06.2020 | 16:55
Beneficiile oului De ce nu trebuie sa lipseasa din nicio salata
Beneficiile oului. De ce nu trebuie să lipseasă din nicio salată sursă foto: gustoase.net
ADVERTISEMENT

Consumul de ou aduce  numeroase beneficii organismului. Conținutul ridicat de proteine și vitamine fac din acest aliment o sursă de energie care nu trebuie să lipească din nicio salată, indiferent de rețeta adoptată.

Oul nu trebuie să lipsească din salate. Ce beneficii are

Cei mai mulți nutriționiști recomandă consumul de ou în orice dietă sau regim alimentar, grație puterii de saturație, dar și a proprietăților pe care le conține.

ADVERTISEMENT

Cercetările recente sugerează că alimentele nu duc neapărat la creşterea nivelului de colesterol din organism şi nu contribuie la apariţia bolilor cardiovasculare, dacă sunt consumate în cantități moderate.

Gălbenuşul de ou conţine 3 grame de proteină şi 4-5 grame de grăsimi, în timp ce albuşul conţine 3 1/2 grame de proteină şi zero grăsimi.

ADVERTISEMENT

Există o mulțime de mituri despre ouă și unul dintre ele este că ar crește colesterolul. În realitate, ouale sunt unul dintre cele mai neînțelese alimente. Pe lângă faptul că este foarte sănătos, conține și o mulțime de nutrienți indinspensabili organismului.

  • Albușul – reprezintă, aproximativ, 55% din greutatea totală a unui ou și este de consistență vâscoasă. Conține cea mai mare parte de proteine (57% din cantitatea totală de proteine), enzime, vitamine (riboflavina și tiamina) și substanțe minerale (săruri de potasiu, fier, magneziu și cantități mici de calciu).
  • Gălbenușul – reprezintă, aproximativ, 35% din greutatea totală a unui ou și conține cantități mari de lipide (65% gliceride, 30% fosfolipide și 6% colesterol).
  • Coaja – reprezintă, aproximativ, 10% din greutatea totală a unui ou și este compusă din carbonți de calciu, fosfați și alte substanțe organice insolubile în apă.
De asemenea, cercetătorii mai spun că ouăle sunt bogate în nutrienţi benefici, precum aminoacizi, acizi graşi nesaturaţi şi vitamine B.

Vitamina E, sănătate curată

Vitamina E are proprietăţi antioxidante şi antiinflamatorii, ajută la o bună funcţionare a sistemului imunitar şi circulator, și se recomandă consumul zilnic a 15 miligrame de zi.

ADVERTISEMENT

De aceea, pentru a îndeplini această necesitate, îți poți prepara o masă snătoasă și sățioasă dintr-o salată care să conțină obligatoriu ou.

Vitamina E este o grăsime solubilă, ceea ce înseamnă că poate fi absorbită de organism alături de alte grăsimi precum uleiuri, seminţe şi nuci. Dacă se regăsește în legume, organismul nu o poate absorbi corespunzător.
”Acest studiu este un adevărat roman, deoarece măsurăm absorbţia de vitamina E din alimente reale decât din suplimente care conţin cantităţi uriaşe de vitamina E”, spune Jung Eun Kim, medic şi cercetător al departamentului de nutriţie de la Universitatea Purdue.