News

Benjamin Netanyahu, noul premier al Israelului, după ce a depus jurământul. Ambasadorul din Franța a demisionat, în semn de protest

Benjamin Netanyahu a devenit noul premier al Israelului, după ce a depus jurământul, stârnind demisia ambasadorului din Franța.
29.12.2022 | 22:49
Benjamin Netanyahu noul premier al Israelului dupa ce a depus juramantul Ambasadorul din Franta a demisionat in semn de protest
Liderul israelian Benjamin Netanyahu, marele învingător la ultimele alegeri generale din „Țara Sfântă” (sursa hepta.ro)
ADVERTISEMENT

Guvernul său, considerat ”cel mai de dreapta din istoria țării”, a fost votat de Parlament, iar fostul ministru Amir Ohana a fost ales președinte al Knessetului, cu 63 de voturi pentru, din 120.

Benjamin Netanyahu, noul premier al Israelului

Ambasadorul Israelului în Franța, Yael German, a demisionat în semn de protest. Politica dvs, declaraţiile miniştrilor din guvernul dvs şi intenţiile de legiferare sunt contrare conştiinţei mele”, a declarat aceasta.

ADVERTISEMENT

”Politica dvs, declaraţiile miniştrilor din guvernul dvs şi intenţiile de legiferare sunt contrare conştiinţei mele, viziunii mele despre lume şi principiilor declaraţiei de independenţă a statului Israel. În aceste condiţii, nu pot să mă mint pe mine însămi şi să continui să reprezint o politică diferită de o manieră atât de radicală de tot ceea ce cred şi din acest motiv vă prezint demisia mea din postul de ambasadoare a Israelului în Franţa”, a completat ambasadorul.

Guvernul va fi format din partidul de dreapta Likud, alte două formațiuni ultraordotoxe și trei de extremă dreapta. Netanyahu i-a îngrijorat pe unii analiști politici când a transmis că principalul obiectiv al noului guvern va fi va ”Iranul să nu distrugă Israelul cu bomba nucleară”, un mesaj clar că Israelul va face tot ce poate pentru a împiedica Iranul să obțină arme nucleare.

ADVERTISEMENT

”Misiunea guvernului va fi să asigure superioritatea militară a Israelului în regiune, extinzând în acelaşi timp cercul păcii cu ţările arabe”, a mai transmis Netanyahu.

Sute de persoane, mulți dintre ei având steaguri în culorile curcubeului, gest de susținere a comunității LGBT, au manifestat împotriva noului guvern.

ADVERTISEMENT

”Este vorba despre guvernul cel mai lamentabil, cel mai rasist, cel mai prost pe care ni l-am fi putut imagina”, a declarat Niv, un manifestant nemulțumit că în actualul guvern și-au făcut loc mai multe partide care luptă deschis împotriva minorității LGBT.

Printre altele, acest partid va avea control asupra educației, astfel că cei din comunitatea LGBT se tem că va fi dusă o luptă deschisă în școli împotriva acestei comunități.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, ministrul Amir Ohana a fost ales președinte al Knessetului, o premieră în condițiile în care Ohana este un homosexual declarat.

ADVERTISEMENT
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am...
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am mâncat? Răducioiu și-a vomitat mațele”
Profesoară în vârstă de 30 de ani, găsită vinovată după ce a făcut...
Profesoară în vârstă de 30 de ani, găsită vinovată după ce a făcut sex cu doi elevi minori. Ce îi scria unuia dintre tinerii de 15 ani VIDEO
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
"Cam un 4.000 de lei ca să trăieşti decent". Ofertele angajatorilor pentru tineri, la târgurile de joburi
Strigătul disperat al fiicei milionarului român care a ajuns falit, la fel ca...
Strigătul disperat al fiicei milionarului român care a ajuns falit, la fel ca Irinel Columbeanu: Şi unui câine îi dai o pâine!
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
Se dau VOUCHERE pentru RENOVAREA locuințelor. UNDE se depun CERERILE
Se dau VOUCHERE pentru RENOVAREA locuințelor. UNDE se depun CERERILE
Antena 1 dă în judecată Pro TV. Scandal uriaș din cauza chefilor Scărlătescu,...
Antena 1 dă în judecată Pro TV. Scandal uriaș din cauza chefilor Scărlătescu, Bontea și Dumitrescu
Spaghete cu ciuperci şi leurdă. Rețetă simplă, sănătoasă și rapidă
Spaghete cu ciuperci şi leurdă. Rețetă simplă, sănătoasă și rapidă
Răsturnare de situaţie în cazul Florin Piersic. Cum l-au găsit medicii
Răsturnare de situaţie în cazul Florin Piersic. Cum l-au găsit medicii
„Atacul fulger al lui Putin trezește Europa”. Cum s-a transformat invazia rusă în...
„Atacul fulger al lui Putin trezește Europa”. Cum s-a transformat invazia rusă în Ucraina într-o „provocare epocală” pentru regiune | Analiză
Zodia care va plânge cu lacrimi amare în weekend. Va avea parte de...
Zodia care va plânge cu lacrimi amare în weekend. Va avea parte de un mare ghinion