Sport

Bergodi, euforie totală după Rapid – FCSB 4-0: “Cea mai frumoasă victorie a carierei”

Tehnicianul Rapidului, Cristiano Bergodi, consideră că liniștea de la echipă poate fi cheia succesului pentru un sezon cu reușite în Giulești.
10.03.2024 | 00:14
Bergodi euforie totala dupa Rapid  FCSB 40 Cea mai frumoasa victorie a carierei
Cristiano Bergodi consideră că liniștea din cadrul echipei este cheia succesului. Sursă foto: Sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Echipa antrenată de Cristiano Bergodi, Rapid București, a învins fără drept de apel echipa FCSB-ului, în derby-ul disputat pe Arena Națională. Partida s-a jucat într-o atmosferă fantastică, demnă de un derby.

Bergodi spune că a făcut meciul perfect

Cristiano Bergodi le-a adus suporterilor rapidiști o victorie de răsunet. Cele trei puncte, dar mai ales maniera de joc a făcut ca suflarea rapidistă să viseze din nou la titlul de campioană în Superliga României.

ADVERTISEMENT

La finalul partidei, Bergodi și-a lăudat jucătorii pentru evoluție, menționând că echipa s-a apropiat de nouțiunea meciului perfect. Tehnicianul a dat din casă și a menționat că a pregătit de la începutul partidei o tactică specială pentru armele de foc ale FCSB-ului.

Cheia meciului, blocarea lui Coman și Olaru

Italianul a creat tot timpul presiune pe Florinel Coman și pe Darius Olaru, iar asta s-a văzut în evoluția celor mai buni jucători din lotul roș-albaștrilor. Cei doi au fost de nerecunoscut în derby-ul disputat pe Arena Națională, în special Coman, extrem de nervos pe durata partidei. 

ADVERTISEMENT

”Pentru a bate FCSB a trebuit să facem un meci aproape perfect. Cred că l-am făcut. A fost o victorie foarte frumoasă. Nu mă gândeam că o să fie chiar așa. Jucam cu prima clasată și era greu, dar am jucat un meci aproape perfect.

Din punct de vedere tactic, cred că am jucat foarte bine. Pe Coman și Olaru nu i-am lăsat niciodată singuri și atunci nu le-am dat spațiu. Acești doi jucători înseamnă mult pentru echipa lor. Atacanții au făcut un meci extraordinar, dar și fundașii.

ADVERTISEMENT

Cred că nu putem să vorbim de un singur compartiment, dar și cine a intrat de pe bancă au intrat bine. Toți au câștigat meciul. Avem jucători foarte buni, a trebuit să găsim un echilibru în ultimele două luni între faza ofensivă și cea defensivă. Echipa e schimbată total”, a declarat Bergodi.

Antrenorul celor de la Rapid a continuat să își laude echipa și catalogheze victoria cu FCSB, drept cea mai frumoasă din cariera sa. Însă, italianul a dat și un semnal de alarmă, că jucătorii trebuie să revină cu picioarele pe pământ.

ADVERTISEMENT

“Echipa e bună, chiar spre foarte bună în acest moment. Trebuie să stăm cu picioarele pe pământ. Sunt a treia oară la Rapid, iar când e liniște trebuie să se întâmple ceva bun. E una dintre cele mai frumoase victorii. Ar fi cea de acum patru ani contra CFR-ului când eram la Craiova, apoi cea cu CFR de acum și asta. Probabil e cel mai frumos meci, cred că îl plasez pe primul loc”, a recunoscut Bergodi la finalul partidei.

 

ADVERTISEMENT