Fotbal international

Presa belgiană recunoaşte valoarea lui Stanciu: “A făcut un meci mare la Beveren”

După foarte multe zile înnorate în cariera sa de jucător la campioana Belgiei, Nicuşor Stanciu a primit, în sfârşit, o şansă de a arăta ce poate, fiind titularizat de către noul antrenor...
24.09.2017 | 10:40
Presa belgiana recunoaste valoarea lui Stanciu A facut un meci mare la Beveren
ADVERTISEMENT

După foarte multe zile înnorate în cariera sa de jucător la campioana Belgiei, Nicuşor Stanciu a primit, în sfârşit, o şansă de a arăta ce poate, fiind titularizat de către noul antrenor al lui Anderlecht, argentinianul Nicolas Frutos în deplasarea de la Beveren.

Nicuşor Stanciu a devenit brusc eroul lui Anderlecht în victorie din Beveren – Anderlecht 1-2, marcând golul egalării şi centrând perfect la cel al victoriei. De când a venit vara trecută la Anderlecht, internaţionalul român Nicuşor Stanciu a jucat foarte puţin, fiind, de multe ori de neînţeles de ce antrenorul elveţian Rene Weiler fie îl trimitea în tribună, fie îl uita pe bancă, de unde, în cel mai fericit caz, era trimis pe teren, undeva cu maxim 20 de minute înainte de final, dacă lucrurile nu mergeau, să facă minunea, care nu venea şi aşa Weiler justifica permanent deciziile sale, spunând că românul nu se încadrează în planul său tactic.

ADVERTISEMENT

Iată însă că rezultatele mai mult decât medicore înregistrate în debutul noului sezon de Les Mauves sub comanda lui Rene Weiler au dus la presiune asupra elveţianului, care la mijlocul săptămânii şi-a înaintat demisia. Toată lumea aştepta un tehnician cu CV impresionant, dar şefii clubului au făcut o mutare curajoasă, care se va vedea prin joc şi rezultate, dacă a fost de bun augur sau nu. L-au numit pe argntinianul Nicolas Frutos, de la echipa de juniori a clubului!

Beveren – Anderlecht 1-2. Stanciu şi Boeckx, lăudaţi. Şi scoţienii au scris despre el

Şi, deocamdată, Anderlecht are două victorii din tot atâtea posibile. Calificare în Cupa Belgiei şi succes la Waasland-Beveren, după ce gazdele au condus până în minutul 75 cu 1-0! Iar ce care a întors meciul de la Beveren din direcţia unui eşec spre cele trei puncte a fost tocmai renegatul Nicuşor Stanciu, trimis titular încă din primul minut.

ADVERTISEMENT

Presa belgiană, care îl mitralia săptămânal pe român cu atacuri dure, neuitând mereu să scoată în relief faptul că este cel mai scump transfer din istoria clubului, 9,8 milioane de euro, brusc a întors macazul şi îl laudă din plin pe român. Cotidianul din Bruxelles, Le Soir, scrie despre prestaţia românului:“Stanciu şi portarul Boeckx i-au permis lui Anderlecht să smulgă victoria la Beveren”, care mai adaugă “Anderlecht a câştigat miraculos pe terenul lui Waasland. Nicolae Stanciu, foarte discret până atunci, a făcut un meci mare în ultimul sfert de oră. A reuşit un gol magnific cu stângul, iar apoi a executat perfect un corner pentru Uros Spajic. Franck Boeckx, autorul a cinci parade excepţionale, a fost şi el un erou”.

La Derniere Heure a notat că “Nicolae Stanciu a recuperat excelent balonul şi a şutat superb cu piciorul stâng, după care, şase minute mai târziu, a centrat foarte bine la un corner la care portarul lui Waasland a ratat intervenţia”.

ADVERTISEMENT

Şi evoluţia românului nu a scăpat neobservată nici presei din Scoţia, Celtic urmând a merge la începutul săptămânii la Bruxelles pentru meciul din grupele Ligii Campionilor: “Internaţionalul român Nicolae Stanciu a egalat şi a dat apoi pasa pentru golul victoriei, marcat de Uros Spajic. Stanciu a fost cel mai scump transfer al lui Anderlecht în vara lui 2016, atunci când a fost cumpărat de la Steaua Bucureşti pentru 7,8 milioane de euro. Suma poate creşte însă la 9,8 milioane, în funcţie de numărul de apariţii” – au notat cei de la The Scotsman.