Sport

Marius Marin, gol norocos în Serie B. Pisa, punct mare și revine în lupta pentru promovare. Video

Marius Marin a fost decisiv pentru Pisa în Serie B, el reușind un gol cu mult noroc care însă a adus un punct important pentru formația sa.
26.04.2024 | 23:55
Marius Marin gol norocos in Serie B Pisa punct mare si revine in lupta pentru promovare Video
Marius Marin a fost decisiv pentru Pisa în Serie B, el reușind un gol cu mult noroc care însă a adus un punct important pentru formația sa. Sursă foto: @PisaSC
ADVERTISEMENT

După o serie de vești teribile, selecționerul Edi Iordănescu mai are parte și de soare. Mijlocașul defensiv a marcat primul său gol din acest sezon, dar se poate dovedi unul decisiv pentru formația sa.

Gol reușit de Marius Marin în Serie B

Folosit titular de antrenorul Alberto Aquilani, Marius Marin a marcat golul care a adus un punct pentru formația sa, Pisa, în meciul de pe teren propriu în fața formației Catanzaro, scor 2-2, din etapa a 35-a din Serie B.

ADVERTISEMENT

Partida a început cum nu se poate mai prost pentru Pisa, oaspeții reușind să deschidă scorul încă din minutul 2 prin Simone Pontisso. Situația a devenit critică în repriza secundă, când Giuseppe Ambrosino a majorat diferența în minutul 60.

A fost momentul în care Aquilani a reacționat și a făcut 3 schimbări odată. Iar soarta jocului s-a schimbat imediat, gazdele reducând din diferență prin Stefano Moreo (74) la chiar prima fază de la intrarea pe teren.

ADVERTISEMENT

Golul egalizator a picat în minutul 82 și a venit din piciorul lui Marius Marin. Românul a primit la 25 de metri de poarta adversă, a preluat și a șutat în forță. Mingea a fost deviată de Marco Pompetti, a luat o traiectorie ciudată și s-a dus lobat peste portarul Andrea Fulignati.

Trei minute mai târziu, Alberto Aquilani a decis să-l înlocuiască pe Marius Marin, însă golul reușit de acesta s-ar putea dovedi decisiv. În urma acestei remize, Pisa a acumulat 45 de puncte și a urcat pe locul 8 în clasamentul din Serie B, care asigură participarea la barajul pentru promovare.

ADVERTISEMENT

Edi Iordănescu l-a pierdut pe Moruțan

Mijlocașul defensiv se află pe lista lărgită a selecționerului naționalei României, Edi Iordănescu, pentru Euro 2024. Marin a fost chemat constant la ultimele acțiuni ale ”tricolorilor” și în mod normal va fi prezent la turneul final.

Din păcate, Olimpiu Moruțan s-a accidentat grav într-un meci din semifinalele Cupei Turciei, a fost operat la tendonul lui Ahile și va sta pe bară minim 6 luni. Este o pierdere uriașă pe reprezentativa noastră în vederea Europeanului din Germania.

ADVERTISEMENT

România va debuta la Euro 2024 pe 17 iunie, la Munchen, contra Ucrainei. Al doilea meci este cel cu Belgia, pe 22 iunie, la Koln, iar ultimul din grupă, cu Slovacia, pe 26 iunie, la Frankfurt. La începutul lunii iunie, ”tricolorii” întâlnesc acasă, în două amicale, Bulgaria și Liechtenstein, după care Edi Iordănescu va anunța lotul final.

ADVERTISEMENT