Sport

Bianca Andreescu, declarație de dragoste pentru România: „În sufletul meu acasă este aici”

Bianca Andreescu a făcut o declarație de dragoste pentru România. Deși s-a născut în Canada, jucătoarea de tenis a rămas cu sufletul aproape de țara noastră.
02.11.2023 | 17:46
Bianca Andreescu declaratie de dragoste pentru Romania In sufletul meu acasa este aici
Bianca Andreescu a rămas apropiată de România. Foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

Bianca Andreescu (92 WTA) s-a născut în Canada, însă jucătoarea de tenis în vârstă de 23 de ani a rămas cu sufletul aproape de România. Deși a plecat de la o vârstă fragedă din țara noastră, câștigătoarea US Open 2019 vorbește foarte bine în limba română.

Bianca Andreescu, declarație de dragoste pentru România: „În sufletul meu acasă este aici”

Bianca Andreescu se află în această perioadă în România, deoarece sâmbătă, 4 noiembrie, sportiva urmează să lanseze o carte pentru copii: „Bibi joacă tare”. Ambii părinți sunt români, iar Andreescu a subliniat că are parte de sprijinul românilor oriunde merge să joace tenis.

ADVERTISEMENT

„Mă bucur foarte mult să văd românii peste tot pe unde mă duc. În America, în Asia, în Europa. Pentru mine, asta înseamnă foarte mult. Părinții mei sunt români, eu am început tenisul în România, chiar în Pitești. Părinții s-au născut în Vâlcea și pentru mine este foarte minunat.

Acasă pentru mine este Monaco, dar în sufletul meu este România, pentru că părinții mei sunt aici. Am făcut școala aici, de la 7 la 9 ani. A fost greu, pentru că eu m-am născut în Canada, acolo m-am născut.

ADVERTISEMENT

Când vin în România sunt foarte fericită, pentru că îmi văd familia, îmi văd cățeii. Îmi place și mâncarea românească sarmale, mămălingă cu brânză, gogoși”, a declarat Bianca Andreescu, potrivit Digi24.

Bianca Andreescu nu este mereu fericită: „A fost o perioadă foarte grea pentru mine”

Bianca Andreescu nu a mai jucat din lung august, când a pierdut în primul tur la WTA Montreal, scor 3-6, 2-6 împotriva Camilei Giorgi. Sportiva cu origini românești a vorbit despre o perioadă grea din cariera sa care a avut loc în urmă cu doi ani.

ADVERTISEMENT

„Am și eu zile rele. În 2021 a fost o perioadă foarte grea pentru mine. Am fost foarte pesimistă, plângeam, dar când lucrurile nu merg cum trebuie mă gândesc la obiectivul meu sau la ce am de făcut în viața asta și mă ajută foarte mult.

Vreau să inspir oamenii”, a mai spus Bianca Andreescu. Clasată cel mai sus pe locul 4 WTA, Bianca Andreescu a dezvăluit că nu-i plăcea la școală, iar înainte să joace tenis la nivel profesionist a cochetat cu alte sporturi cum ar fi patinaj, dans, volei, fotbal, înot.

ADVERTISEMENT

De-a lungul carierei, Andreescu a înregistrat 189 de victorii și 91 de înfrângeri. Jucătoarea care reprezintă Canada nu a fost ocolită de accidentări, iar în primăvara acestui an a părăsit terenul de tenis în scaun cu rotile. Toate cele 3 titluri WTA din carieră au fost cucerite în 2019 (Indian Wells, Toronto și US Open).

ADVERTISEMENT