Bianca Andreescu s-a retras de la Turneul Campioanelor: ”Voi reveni și mai puternică în 2020”. Sofia Kenin va juca împotriva Elinei Svitolina.

Ionut Neamţu    Traian Terzian   
în Tenis
31/10/2019, 15:03
Bianca Andreescu s-a retras de la Turneul Campioanelor: ”Voi reveni și mai puternică în 2020”. Sofia Kenin va juca împotriva Elinei Svitolina.
Bianca Andreescu s-a retras de la Turneul Campioanelor de la Shenzhen, după accidentarea suferită în meciul cu Karolina Pliskova

Jucătoarea de tenis Bianca Andreescu s-a retras de la Turneul Campioanelor de la Shenzhen, după accidentarea suferită în meciul cu Karolina Pliskova din etapa a doua a Grupei Violet. Canadianca cu origini române nu mai avea nicio șansă la calificarea în faza semifinalelor.

Bianca Andreescu s-a retras de la Turneul Campioanelor

”Am făcut un RMN azi pentru a-mi verifica genunchiul după meciul de aseară și, din păcate, rezultatele au arătat că trebuie să mă retrag. Cu siguranță am nevoie de o pauză. A fost un sezon scurt, dar în același timp lung pentru mine. Cu siguranță o să-mi iau ceva timp liber pentru a sta cu familia, cu prietenii mei, să mă recuperez și apoi să încep pregătirile din pre-sezon. Voi reveni și mai puternică în 2020”, a fost anunțul prin care Bianca Andreescu a confirmat faptul că se retrage de la Turneul Campioanelor, acolo unde se calificase după un sezon absolut fantastic în care a câștigat primul său titlu de Grand Slam la US Open.

Bianca Andreescu a abandonat întâlnirea împotriva Karolinei Pliskova după ce a pierdut primul set, 3-6. Tânara sportivă din Canada a explicat la conferința de presă că în cel de-al treilea ghem, atunci când a călcat strâmb, a simțit cum a pocnit ceva la genunchi. De altfel, i-a a spus că are dureri foarte mari, iar doctorul i-a spus că este o problemă cu meniscul.

Halep și-a aflat posibila adversară din semifinale

Bianca Andreescu, care a fost învinsă de Simona Halep după un meci cu adevărat palpitant, în care românca a salavat și o minge de meci, va fi înlocuită de cea de-a doua rezervă de la Turneul Campioanelor, Sofia Kenin. Americanca o va întâlni în ultima etapă a Grupei Violet, pe Elina Svitolina într-un meci fără miză, deoarece ucraineanca și-a asigurat deja locul 1, iar Kenin nu are nicio șansă la semifinale.

Pentru al doilea loc în careul de ași din Grupa Violet se vor lupta Simona Halep și Karolina Pliskova, care se vor întâlni vineri, 1 noiembrie, nu înainte de ora 14:00. Învingătoarea acestui meci va juca în faza semifinalelor cu australianca Ashleigh Barty, câștigătoarea din Grupa Roșie.

Închide ×