Sporturi

LIVE BLOG Simona Halep la Turneul Campioanelor 2019. Simona a câștigat șase game-uri consecutive în meciul cu Pliskova

LIVE BLOG Simona Halep la Turneul Campioanelor 2019 Simona a castigat sase gameuri consecutive in meciul cu Pliskova
ADVERTISEMENT

Simona Halep participă între 27 octombrie și 3 noiembrie la cea de-a 44-a ediție a Turneului Campioanelor la tenis feminin, competiție preluată din acest an de localitatea chineză Shenzen până în anul 2028. Ca de obicei, la Turneul Campioanelor sunt prezente opt jucătoare, alături de Simona obținând calificarea Ashleigh Barty, liderul mondial WTA, Naomi Osaka, Karolina Pliskova, Petra Kvitova, Bianca Andreescu, Elina Svitolina și Belinda Bencic. Între timp, Osaka s-a retras, fiind înlocuită de Kiki Bertens.


UPDATE, 1 noiembrie, ora 16:25/ Simona Halep a câștigat șase game-uri la rând în meciul de la Turneul Campioanelor, performață reușită și de Karolina Pliskova în primul set, câștigat la 0. După 2-2 în setul secund, Halep nu cedat niciunul dintre următoarele șase game-uri. Sportiva din România a câștigat al doilea act, iar în setul trei a condus cu 2-0. Totuși, jucătoarea din Cehia a reușit să facă rebreak-ul și să-și fructifice serviciul. După primele patru game-uri, scorul era 2-2.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 1 noiembrie, ora 12:47. Site-ul WTA și contul de Twitter al forului internațional au publicat un scurt clip înainte de Simona Halep – Karolina Pliskova: “Sunteți pregătiți de acțiune?”


UPDATE, 1 noiembrie, ora 11.47. Simona Halep e favorita caselor de pariuri în faţa Karolinei Pliskova. Românca are cotă 1,72 pentru a se impune în duelul cu sportiva din Cehia, în timp ce adversara ei are 2,12 la victorie. Meciul e aşteptat să înceapă undeva în jur de ora României 14.00.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 31 octombrie, ora 14:10 / Ashleigh Barty a câştigat meciul cu Petra Kvitova din Grupa Roşie de la Turneul Campioanelor, scor 6-4, 6-2. În aceste condiţii, liderul WTA a câştigat grupa şi va juca în semifinale cu Simona Halep sau Karolina Pliskova.


UPDATE, 31 octombrie, ora 12:30 / Simona Halep îşi află ACUM posibila adversară din semifinale, dacă va câştiga meciul cu Pliskova de mâine. Ashleigh Barty va termina pe primul loc în Grupa Roşie în cazul unei victorii cu Petra Kvitova. Meciul este LIVE VIDEO AICI

ADVERTISEMENT

UPDATE, 30 octombrie, ora 10.19. Simona Halep e favorita caselor de pariuri pentru partida cu Elina Svitolina. Decizia e oarecum surprinzătoare având în vedere faptul că Svitolina e deţinătoarea trofeului la Turneul Campioanelor şi că şi-a câştigat primul meci, împotriva Karolinei Pliskova. Se pare că jocul Simonei din întâlnirea cu Andreescu i-a convins pe bookmakeri, după ce iniţal nu o creditau pe Halep cu şanse în faţa canadiencei de origine română. Halep are cotă de 1,76 la victorie, în timp ce Svitolina e creditată cu 2,07. Partida e miercuri, de la ora României 12.30.


UPDATE, 29 octombrie, ora 15:02 / Prima mare surpriză de la Turneul Campioanelor a venit în primul meci al etapei a doua din Grupa Roșie. Liderul WTA, Ashleigh Barty, a fost învinsă de Kiki Bertens, cea care a înlocuit-o pe accidentata Naomi Osaka. Olandeza s-a impus cu scorul de 3-6, 6-3, 6-4, după două ore și 11 minute, iar calculele calificării în semifinale se complică.

ADVERTISEMENT


UPDATE, 28 octombrie, ora 17:15/ Simona Halep a făcut o criză de nervi în timpul unui on-court coaching ținut de australianul Darren Cahil.


UPDATE, 28 octombrie, ora 14:00 / Înainte de meciul dintre Simona Halep şi Bianca Andreescu, Darren Cahill şi Daniel Dobre au mers la partida Karolina Pliskova – Elina Svitolina, unde le-au spionat pe următoarele adversare ale româncei la WTA Finals.


UPDATE, 27 octombrie, ora 19:00/ Simona Halep și Bianca Andreescu s-au antrenat pe terenuri alăturate înaintea jocului direct, programat luni de la ora României 14:00. Simona Halep a stat pe teren 45 de minute, alături de Daniel Dobre și Darren Cahill, în timp ce ședința de pregătire a Biancăi a durat aproape o oră și jumătate. Campioana de la US Open a început antrenamentul înaintea Simonei. motiv pentru care cele două sportive nu s-au întâlnit.


UPDATE, 27 octombrie, ora 15.25. Simona Halep își începe aventura la Turneul Campioanelor luni, 28 octombrie, atunci când se va duela cu Bianca Andreescu de la ora 14.00, dar sportiva din Constanța nu poate sta departe de tenis. Astfel, Simo a mers alături de Darren Cahill și iubitul ei, Toni Iuruc, să vadă duelul dintre Osaka și Kvitova, scor 7-6, 4-6, 6-4. Românca a fost concentrată pe tot parcursul meciului dintre cele două sportive și a avut un scurt moment în care a zâmbit. VIDEO


LIVE BLOG Simona Halep la Turneul Campioanelor 2019

Halep a declarat că merge fără a pune vreo presiune asupra ei,căutând să joace un tenis cât mai bun, cât mai apropiat de potențial, în speranța că problemele de sănătate din ultima perioadă, care au silit-o să abandoneze la Wuhan și să meargă doar un tur fizic OK la Beijing să fi dispărut. Este vorba de durerile de spate, o problemă mai veche a Simonei.

Desigur, românca vrea să aibă o evoluție cât mai bună, însă nu și-a stabilit nici un obiectiv. Important este că va fi din nou alături de ea australianul Darren Cahill, deși s-a stabilit reluarea colaborării începând cu 1 ianuarie 2019. Cahill a mers la Shenzen și deja s-a implicat serios în programul de pregătire al Simonei.

Simona Halep la Turneul Campioanelor 2019. Îl va avea din nou alături pe Darren Cahill

Simona putea câștiga ediția din 2014, dar a preferat să fie fair-play

Halep a jucat o singură dată finala Turneului Campioanelor, în 2014, pierzând clar în fața americancei Serena Williams, după ce o zdrobise în grupă pe americancă cu 2-0. Atunci Simona a preferat să fie exemplu de fair-play, în loc să își vadă interesul și a luptat în ultimul meci din grupă, cu Ana Ivanovic, pentru a lua măcar un set, deși era calificată. Dacă ar fi cedat cu 2-0 în locul Serenei ar fi mers Ivanovic și Halep ar fi avut o mare șansă să câștige competiția.

Simona Halep la Turneul Campioanelor 2019. A pierdut finala din 2014 în fața Serenei Williams

Simona s-a calificat la ultimele șase ediții consecutiv, dar problemele de sănătate, care pe constănțeancă nu au ocolit-o, au împiedicat-o să fie prezentă în două rânduri, ultima chiar la ediția precedentă, când a învins Elina Svitolina. De altfel, la actuala ediție sunt prezente doar două jucătoare care au câștigat câte odată Turneul Campioanelor, Petra Kvitova și Elina Svitolina.

Câți bani poate acumula Halep dacă va câștiga turneul

Interesant este că Simona nu pleacă la meciuri directeîn dezavantaj în fața niciuneia dintre adversare. Cu Bianca Andreescu nu a jucat niciodată, cu Elina Svitolina și Belinda Bencic este egală, iar pe Karolina Pliskova, în special, Petra Kvitova, Ashleigh Barty și Naomi Osaka le conduce cum se spune în pariuri sportive cu handicap 1, adică are mai mult de o victorie avans în fața fiecăreia.

Turneul de la Shenzen este extrem de tentant ca premii. Sunt puse la bătaie 14 milioane de dolari și câștigătoarea se va apropia mult de suma de 5 milioane (mai precis 4,75) dar numai dacă va ieși învingătoare și în cele trei meciuri din cadrul grupei din care va face parte. Altfel suma va scădea exponențial, în funcție de numărul de victorii reușite în grupă, până la 4,115 milioane dolari. O victorie în grupă e premiată cu 305.000 dolari.

ADVERTISEMENT