News

Biblioteca Națională a României, “atacată” de ploșnițe. Instituția va fi închisă

Biblioteca Națională a României va fi închisă cu două săptămâni mai devreme din cauza unei infestații cu ploșnițe, anunță reprezentanții instituției.
14.07.2023 | 22:07
Biblioteca Nationala a Romaniei atacata de plosnite Institutia va fi inchisa
Biblioteca Națională a României va fi închisă. Foto: Facebook.
ADVERTISEMENT

Biblioteca Națională a României va fi închisă de luni, cu două săptămâni mai devreme decât era programat, din cauza unei infestații cu ploșnițe, conform reprezentanților instituției.

Biblioteca Națională a României își întrerupe activitatea

Într-o postare pe Facebook, aceștia au anunțat că închiderea temporară este necesară pentru desfășurarea operațiunilor de dezinsecție, igienizare și reorganizare a spațiilor destinate publicului.

ADVERTISEMENT

Descoperirea unor insecte parazite, ploșnițe, pe unele banchete de la parterul clădirii, în zona dedicată vizitatorilor, a condus la decizia de a închide biblioteca începând de luni, 17 iulie.

De obicei, programul de închidere al Bibliotecii Naționale ar fi fost planificat în perioada 31 iulie – 3 septembrie pentru operațiuni similare, însă infestarea neașteptată a impus o devansare a acestui termen. În timpul închiderii temporare, angajații bibliotecii își vor continua activitatea obișnuită, iar spațiul va fi accesibil doar personalului autorizat.

ADVERTISEMENT

Reprezentanții bibliotecii și-au exprimat speranța că, fără alte probleme, publicul se va putea întoarce în sălile de lectură, spațiile libere și la expoziții și conferințe începând cu luni, 4 septembrie.

Ploșnițele afectează spațiile publice

Comentariile reprezentanților Bibliotecii Naționale pe rețeaua socială au subliniat faptul că studiile recente arată că ploșnițele pot afecta adesea spațiile publice ale librăriilor și, mai grav, pot manifesta o preferință pentru cărți.

ADVERTISEMENT

„Recent am depistat pe unele banchete de la parterul clădirii, în aria care deserveşte publicul, anumite insecte parazite (ploşniţe), drept care cu neplăcere vă anunţăm că vom închide Biblioteca Naţională cu două săptămâni mai devreme decât planificaserăm – adică începând de luni, 17 iulie.

În mod normal, în acest an Biblioteca Naţională urma să fie închisă în perioada 31 iulie – 3 septembrie pentru dezinsecţie, igienizare şi reorganizarea spaţiilor destinate publicului, dar această situaţie neprevăzută ne-a obligat să devansăm acest termen.

ADVERTISEMENT

Să sperăm că ne vom revedea fără alte probleme în ziua de luni, 4 septembrie, în sălile de lectură, în spaţiile libere, la expoziţii şi conferinţe”, au transmis reprezentanții Bibliotecii Naționale a României, pe rețelele de socializare.

 

ADVERTISEMENT