News

Bilet unic pentru transport în București cu tren, metrou, autobuz, tramvai și troilebuz. Ce preț are acesta

Ministerul Transporturilor a anunțat că, din data de 17 februare, va exista un bilet unic pentru transport în București cu tren, metrou, autobuz, tramvai și troilebuz
17.02.2022 | 14:25
Bilet unic pentru transport in Bucuresti cu tren metrou autobuz tramvai si troilebuz Ce pret are acesta
Ministerul Transporturilor a anunțat că, începând din data de 17 februarie, cu un singur bilet sau abonament, cetățenii vor putea călători cu toate tipurile de transport. sursă foto: colaj Fanatik / Facebook.com/MinisterulTransporturilor
ADVERTISEMENT

Bucureștenii și turiștii au la dispoziție, începând de joi, 17 februarie, un bilet unic pentru transportul cu trenul, metroul, autobuzul, tramvaiul și troleibuzul.

Bilet unic pentru transport în București cu tren, metrou, autobuz, tramvai și troilebuz

Ministerul Transporturilor a făcut un anunț îmbucurător.

Începând din 17 februarie, atât turiștii, cât și locuitorii municipiului București și ai județului Ilfov pot călători cu un singur bilet sau abonament cu toate mijloacele de transport disponibile în zona București-Ilfov.

ADVERTISEMENT

Este vorba despre tren, metrou, autobuz, tramvai și troilebuz.

Noile titluri de călătorie sunt valabile pentru 24 ore, 72 ore, o lună, 6 luni sau 12 luni.

În plus, biletul unic poate fi folosit în diverse combinații de sisteme de transport. Cetățenii pot să combine fie transportul de suprafață cu metroul și cu trenul, fie transportul de suprafață cu trenul, fie metroul cu trenul, indiferent de operatorul feroviar.

“Titlurile de călătorie metropolitane integrate cu valabilitate de 24 de ore și 72 de ore permit oricâte transbordări pe orice vehicul de transport de suprafață, metrou și feroviar pe ruta Gara de Nord (staţia Bucureşti Nord) – Aeroportul Henri Coandă, în regiunea București-Ilfov, în intervalul orar de valabilitate.

ADVERTISEMENT

În prima etapă, CFR Călători va vinde doar carduri preîncărcate cu titluri de călătorie de tip orar: abonament metropolitan integrat de 24 ore, respectiv 72 ore, iar celelalte tipuri (valabile 1 lună, 6 luni sau 12 luni, S-M-F, S-F sau M-F) se vând prin punctele de vânzare ale STB și respectiv Metrorex.

De asemenea, trenurile CFR Călători spre/dinspre aeroport sunt dotate cu validatoare STB”, a transmis CFR Călători.

ADVERTISEMENT

Cât costă biletul unic de transport în București

CFR Călători a precizat, într-un comunicat, care sunt prețurile pentru biletele unice de transport în București.

Astfel, un bilet valabil pentru toate tipurile de transport (tren + metrou + transport de suprafață), pentru 24 de ore, costă 20 de lei.

ADVERTISEMENT

Același tip de bilet, valabil pentru 48 de ore, costă 40 de lei.

Persoanele care aleg să cumpere un abonament pe o lună vor plăti 140 de lei, dacă combină transportul de suprafață cu cel feroviar sau metroul cu trenul, și 210 lei, dacă combină toate tipurile de transport.

Cei care aleg să cumpere un abonament pe șase luni vor plăti 800 de lei, dacă combină transportul de suprafață cu cel feroviar sau metroul cu trenul, și 1.100 de lei, dacă combină toate tipurile de transport.

Cetățenii care aleg să cumpere un abonament pe 12 luni vor plăti 1.400 de lei, dacă combină transportul de suprafață cu cel feroviar sau metroul cu trenul, și 2.000 de lei, dacă combină toate tipurile de transport.

“Proiectul pilot va fi monitorizat și utilizat pentru extinderea acestui tip de bilet în alte zone metropolitane din România”, au mai spus reprezentanții CFR.

ADVERTISEMENT
Tags: