Life

Bilete de tratament balnear 2023 pentru pensionari. Cum se obțin, acte necesare

Bilete de tratament balnear 2023. Pensionarii, dar și angajații le pot folosi pentru a merge la astfel de tratamente. Cum se obțin.
18.04.2023 | 19:00
Bilete de tratament balnear 2023 pentru pensionari Cum se obtin acte necesare
Bilete de tratament balnear 2023 pentru pensionari. Foto: Roman TV
ADVERTISEMENT

Bilete de tratament balnear pentru 2023 pentru pensionari. Cum se obțin acestea, de fapt, și ce acte sunt necesare pentru a le primi.

Bilete de tratament balnear 2023 pentru pensionari

Biletele de tratament balnear pot fi luate de pensionari, dar și de angajații cu anumite probleme cărora le-ar face bine. Acestea sunt distribuite prin casele de pensii.

ADVERTISEMENT

Sejurul la care se încadrează pensionarii este de 16 zile și un total de 12 zile de tratament. Numărul total al beneficiarilor acestor bilete de tratament balnear 2023 este de peste 100.000.

Aceste bilete pot fi atribuite doar anumitor persoane și criteriile sunt unele destul de stricte. Un alt lucru important de precizat este că un beneficiar poate avea un singur astfel de bilet într-un an.

ADVERTISEMENT

În ceea ce privește actele necesare și aici sunt cerute destul de multe. Persoanele aflate la pensie care doresc bilete de tratament balnear trebuie să înceapă prin a depune o cerere la Casa Teritorială de Pensii.

De asemenea, este nevoie și de o serie de documente. Dacă vreunul dintre acestea lipsește atunci dosarul tău poate fi respins și să nu primești biletul de tratament balnear.

ADVERTISEMENT

Ce acte sunt necesare pentru bilete de tratament balnear 2023

Primul document necesar este talonul de pensie care poate fi depus într-o copie. Mai este nevoie de o declarație pe proprie răspundere prin care să specifici că nu realizezi alte venituri din pensie din alte sisteme care nu fac parte din cel public.

Mai este nevoie de un bilet de trimitere de la medic prin care să arate că serviciile medicale de recuperare și reabilitare îți vor fi de folos.

ADVERTISEMENT

Acest document trebuie prezentat și în original, dar la dosar pot pune o copie xerox. Un lucru important este că doar medicii care au contracte cu Casele de Asigurări de Sănătate pot să semneze astfel de bilete.

Anul trecut bugetul pentru biletele de tratament balnear a fost de 200 de milioane de lei și au fost contractate aproape 100.000 de bilete.

ADVERTISEMENT
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am...
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am mâncat? Răducioiu și-a vomitat mațele”
Profesoară în vârstă de 30 de ani, găsită vinovată după ce a făcut...
Profesoară în vârstă de 30 de ani, găsită vinovată după ce a făcut sex cu doi elevi minori. Ce îi scria unuia dintre tinerii de 15 ani VIDEO
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
"Cam un 4.000 de lei ca să trăieşti decent". Ofertele angajatorilor pentru tineri, la târgurile de joburi
Strigătul disperat al fiicei milionarului român care a ajuns falit, la fel ca...
Strigătul disperat al fiicei milionarului român care a ajuns falit, la fel ca Irinel Columbeanu: Şi unui câine îi dai o pâine!
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
Se dau VOUCHERE pentru RENOVAREA locuințelor. UNDE se depun CERERILE
Se dau VOUCHERE pentru RENOVAREA locuințelor. UNDE se depun CERERILE
Antena 1 dă în judecată Pro TV. Scandal uriaș din cauza chefilor Scărlătescu,...
Antena 1 dă în judecată Pro TV. Scandal uriaș din cauza chefilor Scărlătescu, Bontea și Dumitrescu
Spaghete cu ciuperci şi leurdă. Rețetă simplă, sănătoasă și rapidă
Spaghete cu ciuperci şi leurdă. Rețetă simplă, sănătoasă și rapidă
Răsturnare de situaţie în cazul Florin Piersic. Cum l-au găsit medicii
Răsturnare de situaţie în cazul Florin Piersic. Cum l-au găsit medicii
„Atacul fulger al lui Putin trezește Europa”. Cum s-a transformat invazia rusă în...
„Atacul fulger al lui Putin trezește Europa”. Cum s-a transformat invazia rusă în Ucraina într-o „provocare epocală” pentru regiune | Analiză
Zodia care va plânge cu lacrimi amare în weekend. Va avea parte de...
Zodia care va plânge cu lacrimi amare în weekend. Va avea parte de un mare ghinion