News

Biserica de lemn din Parcul Titan, vandalizată. Mesaje pro LGBT, scrise cu spray roz. Reacția dură a Patriarhiei. Video

19.03.2021 | 17:12
Biserica de lemn din Parcul Titan vandalizata Mesaje pro LGBT scrise cu spray roz Reactia dura a Patriarhiei Video
Biserica de lemn din Parcul Titan, vandalizată. Mesaje pro LGBT, scrise cu spray roz. Reacția dură a Patriarhiei. Video Colaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Biserica de lemn din Parcul Titan din București a fost vandalizată. Pe pereții și icoanele exterioare au apărut mesaje pro LGBT, scrise cu spray roz. Reprezentanții Patriarhiei au transmis un mesaj dur.

Cel care a făcut descoperirea și a anunțat autoritățile este chiar preotul paroh. Poliția Capitalei a deschis un dosar penal pentru distrugere.

ADVERTISEMENT

Pe pereții lăcașului de cult se puteau observa mai multe mesaje ca „ be gay”, „do crime”, „antifa” sau „lgbt”. Purtătorul de cuvât al Patriarhiei a reacționat cu promptitudine.

Biserica de lemn din Parcul Titan, vandalizată. Mesaje pro LGBT, scrise cu spray roz. Reacția dură a Patriarhiei. Video

„În această dimineață, Direcția Generală de Poliţie a Municipiului București – Secția 12 Poliție a fost sesizată de către un preot paroh cu privire la faptul că în această dimineață a găsit pereții, din lemn, ai bisericii desenați cu diverse inscripții. La fața locului s-au deplasat polițiști din cadrul subunității, care au declanșat cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere,” a transmis Poliția Capitalei, potrivit Hotnews.

ADVERTISEMENT

Oamenii legii au mai precizat că cercetările vor fi continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3. Cei ce au văzut imaginile s-au declarat revoltați.

Gelu Duminică, sociolog, a distribuit un clip video pe rețelele de socializare. „A cere respect fără oferi respect, este doar fariseim. A scrie pe o biserica, și pe icoane, cu vopsea, știu eu ce mesaje nu poate decât inflama spiritele și întări dihonia,” a transmis acesta.

ADVERTISEMENT

Nici reacția Patriarhiei Române nu a fost una blândă: „toleranța clamată isteric de nucleele ideologice ale LGBT, mai recent BLM sau ANTIFA, lovește din nou. Și face ceea ce știe ea mai bine: vandalizează, murdărește, expectorează mesaje grotești și, în accese de supremă inteligență, își scrie numele pe toate gardurile. Inclusiv pe zidurile bisericilor. Recent, pe pereții frumoasei biserici ortodoxe din lemn situată în Parcul bucureștean IOR”.

„Doar un exemplu strident dintr-un lung șir de acte violente dictate și întreținute de o hidoasă ideologie (neomarxistă) eminamente anticreștină, aplaudată pe alocuri inclusiv mediatic, care infestează progresiv și progresist mediul universitar și social occidental, dar care, în virtutea mimetismului deja consacrat la noi, își găsește, iată, adepți și în România”, a declarat Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei.

ADVERTISEMENT

„Din fericire nu în România profundă, a majorității oamenilor normali și de bun-simț, ci în aceea, insulară, a unor personaje ce nu sunt obișnuite să țină în mână o carte, ci doar un spray cu vopsea de graffiti. Salvarea lor, ca și a noastră a tuturor, o reprezintă constant educația în spiritul valorilor firescului, ale culturii autentice și, desigur, fertila credință în Dumnezeu,” a adăugat acesta.

ADVERTISEMENT