Sport

Blaturi grosolane în fotbalul mondial! Cum s-au înscris 41 de autogoluri într-un singur meci

Rezultate halucinante în Africa de Sud: Matiyasi FC - Nsami Mighty Birds, 59-1 și Shivulani Dangerous Tigers - Kotoko Happy Boys, 33-1. Cele patru cluburi au fost excluse din fotbal.
09.06.2022 | 16:46
Blaturi grosolane in fotbalul mondial Cum sau inscris 41 de autogoluri intrun singur meci
4 cluburi au fost excluse în Africa de Sud după 2 meciuri aranjate. Sursă foto: Imago Images
ADVERTISEMENT

Unele dintre cele mai halucinante blaturi din istoria fotbalului au avut loc în Africa de Sud, iar jucătorii, oficialii și arbitrii au primit suspendări de până la zece ani!

Scandal uriaș în Africa de Sud! Federația a luat măsuri fără precedent

Chiar dacă cele două partide au avut loc în liga a patra din Africa de Sud, federația a tăiat în carne vie și le-a exclus definitiv din competiție.

ADVERTISEMENT

Totul s-a întâmplat în luna mai, în ultimele două etape ale campionatului, iar forul a făcut publice sancțiunile. Shivulani Dangerous Tigers, una dintre candidatele la promovare în liga a treia, a învins-o cu 33-1 pe Kotoko Happy Boys.

A doua zi, celalată contracandidată la promovare, Matiyasi FC a câștigat cu 59-1 împotriva lui Nsami Mighty Birds, având nevoie de un golaveraj superior.

ADVERTISEMENT

Ce măsuri a luat Federația de Fotbal din Africa de Sud: „Nu putem permite repetarea unor asemenea aranjamente”

Federația din Africa de Sud i-a suspendat din toate competițiile în urma aranjamentelor pe jucătorii celor patru echipe, care au primit pedepse în 5 și 8 sezoane. Același lucru s-a întâmplat și cu oficialii.

„Acești oameni nu respectă fotbalul și nu putem permite repetarea unor asemenea aranjamente „Trist este că au fost implicați și jucătorii tineri.

ADVERTISEMENT

Regulile competiției stipulau că fiecare echipă trebuie să aibă pe teren minimum cinci sub 21 de ani”.”, a mesajul prompt al lui Vincent Ramphago, președintele zonei Mopani și directorul Comisiei de Competiții al regiunii, pentru BBC.

Arbitrii au primit cele mai mari sancțiuni: 10 ani!

Brigada de arbitri a fost implicată direct, după ce Nsami Mighty Birds și-au dat 41 de autogoluri, însă centralul a falsificat numele marcatorilor.

ADVERTISEMENT

„Arbitrul a scris în raport că numărul 2 a marcat 10 goluri, numărul 5 a înscris 20 și așa mai departe. Apoi, am aflat că au fost 41 de autogoluri, care nu erau trecute ca autogoluri”, a dezvăluit același Ramphogo.

Nsami Mighty Birds s-ar fi răzbunat astfel după ce au fost dezavantați la ultimul meci și au ratat șansa la promovare: „În partida precedentă, ni s-au anulat patru goluri, iar reușita adversarilor a fost validată, deși mingea intrase în poartă prin plasa laterală.

Băieții nu erau cu gândul la joc, știau că niciun rezultat nu-i mai ajută. Am încercat să-i motivez, dar n-am avut ce face”, a declarat și antrenorul Neil Thwala.

ADVERTISEMENT