Life

Blestemul care i-a marcat viaţa cântăreţei Sava Negrean Brudaşcu: “Mureau la vârste mici”

Blestemul care i-a marcat viaţa cântăreţei Sava Negrean Brudaşcu. Interpreta de muzică populară din Ardeal a vorbit despre drama cumplită a familiei sale.
12.07.2022 | 09:39
Blestemul care ia marcat viata cantaretei Sava Negrean Brudascu  Mureau la varste mici
Blestemul care i-a marcat viaţa cântăreţei Sava Negrean Brudaşcu. Sursa foto: Facebook/ Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Cântăreața Sava Negrean Brudaşcu (75 de ani) a vorbit despre blestemul care i-a marcat viața. Interpreta de muzică populară s-a născut atunci când părinții săi nu mai aveau speranța că vor avea vreodată un copil.

Blestemul care i-a marcat viaţa cântăreţei Sava Negrean Brudaşcu

Sava Negrean Brudașcu are o poveste de viață incredibilă. Cu ceva timp în urmă, artista a dezvăluit ce s-a întâmplat atunci când s-a născut.

ADVERTISEMENT

Înainte ca solista să se nască, părinții săi au mai avut șapte copii, însă aceștia mureau la vârste foarte mici.

Interpreta s-a născut atunci când părinții săi nu mai credeau că vor avea un copil. Sava Negrean Brudașcu a apărut în viața lor exact atunci când își pierduseră orice urmă de speranță.

ADVERTISEMENT

“Povestea numelui meu este tristă şi se leagă de un blestem, de un lucru nefast din familia mea. Înainte ca eu să mă nasc, părinţii mei au avut şapte prunci, care mureau la vârste mici.

Am apărut în viaţa lor atunci când nici nu mai sperau că vor mai avea vreun copil. Dumnezeu s-a îndurat de ei şi m-a adus pe mine.”, a povestit solista în urmă cu câțiva ani, în cadrul unui interviu pentru revista Taifasuri, citată de libertatea.ro.

ADVERTISEMENT

Pentru a scăpa de acest blestem, părinții au “vândut-o” pe artistă imediat după ce a venit pe lume. Astfel, aceștia au pus-o la fereastra unei vecine și i-au dat un nume de bărbat pentru a “fenta” moartea, după cum a mai declarat solista în cadrul aceluiași interviu.

Cântăreața de muzică populară este fericită că a supraviețuit atunci și se bucură de fiecare zi din viața sa.

ADVERTISEMENT

“Ca să scape de blestem, m-au ‘vândut’ imediat după naştere pe fereastră unei vecine şi mi-au pus un nume de bărbat, ca să păcălească moartea., a mai precizat Sava Negrean Brudașcu.

La rândul său, interpreta i-a pus fiicei sale numele Sava, tot pentru a o proteja de acest blestem.

Cine este Sava Negrean Brudașcu

Născută la 2 iunie 1947 în satul Buciumi, Sălaj, Sava Negrean Brudașcu este una dintre cele mai cunoscute cântărețe de muzică populară din zona Ardealului.

Multe piese din repertoriul său sunt piese din zona Sălajului, dat fiind faptul că este născută în satul Buciumi.

A primit aprecieri și pentru cântecele patriotice pe care le-a interpretat de-a lungul carierei, cum ar fi “Doamne, ocrotește-i pe români” sau “Noi suntem români”.

Cântăreața este căsătorită cu politicianul Dan Brudașcu și au împreună o fiică, Eileen Sava.

ADVERTISEMENT