News

Tragedie în Botoșani. Un copil de 2 ani a murit după ce a căzut într-o fântână. Poliția a deschis o anchetă

Tragedie în județul Botoșani. Un copil de 2 ani, din orașul Flămânzi, a murit după ce a căzut într-o fântână. Poliția a deschis o anchetă în acest caz.
10.06.2022 | 07:20
Tragedie in Botosani Un copil de 2 ani a murit dupa ce a cazut intro fantana Politia a deschis o ancheta
Copilul se afla cu tatăl lui în vizită la o rudă, iar la un moment dat a rămas nesupravegheat. Sursa foto: Monitorul de Botoșani
ADVERTISEMENT

Poliția din Botoșani a deschis o anchetă amplă, după ce un copil de doar 2 ani a murit, căzând într-o fântână. Întreaga tragedie a avut loc, miercuri seară, în curtea unei gospodării din orașul Flămânzi.

Copilul a căzut într-o fântână din curtea unei rude. Cum a fost posibil

La fața locului au fost chemate autoritățile, iar medicii au încercat să-i facă manevre de resuscitare, dar în zadar. Potrivit Monitorul de Botoșani, copilul se afla cu tatăl lui, în vizită la o rudă.

ADVERTISEMENT

La un moment dat, minorul a fost lăsat nesupravegheat și a început să exploreze zona. Din nefericire, a dat peste un puț care are marginea apropiată de sol.

Copilul s-a urcat pe capacul improvizat al puțului și acela a fost momentul când s-a dus în gol. Adulții au auzit o bubuitură puternică, inclusiv impactul cu apa.

ADVERTISEMENT

Proprietarul puțului a încercat să-l scoată pe minor la suprafață și cu greu a reușit. Însă, cel mic murise pe loc.

Între timp, tatăl a sunat la 112. Salvatorii veniți la fața locului au rămas șocați de situație, iar medicii au constatat decesul sub rugămințile tatălui, de a-l învăța să facă manevre de resuscitare, încât să știe cum să procedeze în astfel de situații și pe viitor.

ADVERTISEMENT

”Colegii de la Ambulanţă au început imediat manevrele de resuscitare, care au continuat până la sosirea echipajului cu medic.

Din păcate, inima nu a mai putut fi repornită, fiind constatat decesul la faţa locului”, a declarat șeful UPU-SMURD Botoșani, Ramona Elena Guraliuc.

ADVERTISEMENT

Poliția a deschis un dosar penal și s-a demarat o anchetă

Oamenii legii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.

”Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de ucidere din culpă, fiind dispusă efectuarea autopsiei pentru a se stabili cu exactitate cauza decesului”, a comunicat și agentul principal Delia Nenişcu, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Botoșani.

Părinții minorului decedat mai au acasă doi copii. Vecinii spun că aceștia sunt o familie liniștită, fără probleme.

ADVERTISEMENT