Sport

„Blestemul” lui Lionel Messi! Barcelona, record negativ absolut după plecarea starului argentinian de pe Camp Nou

Lionel Messi a scris istorie la Barcelona, însă catalanii nu au mai fost aceeași echipă după plecarea starului argentinian.
27.10.2022 | 00:35
Blestemul lui Lionel Messi Barcelona record negativ absolut dupa plecarea starului argentinian de pe Camp Nou
0 calificări are Barca în primăvara Ligii Campionulor de la plecarea lui Lionel Messi. Sursă foto: AFP
ADVERTISEMENT

Barcelona a fost eliminată rușinos din grupele Ligii Campionilor pentru al doilea sezon consecutiv, contraperformanță de conceput în perioada în care Lionel Messi făcea legea pe Camp Nou.

Barcelona, interzisă în primăvara Champions League după plecarea lui Lionel Messi

În cei 17 ani petrecuți la Barcelona, Messi a reușit să cucerească de nu mai puțin de patru ori trofeul UEFA Champions League: 2005–06, 2008–09, 2010–11, 2014–15 și s-a calificat de fiecare dată în optimile de finală ale competiției. Starul argentinian a părăsit Barcelona în 2020 și a semnat cu Paris Saint-Germain, iar de atunci catalanii nu au mai reușit să treacă de grupele Ligii Campionilor!

ADVERTISEMENT

În primul sezon fără Lionel Messi, Barcelona a terminat pe locul trei într-o grupă cu Bayern Munchen, Benfica Lisabona și Dinamo Kiev al lui Mircea Lucescu. Spaniolii au reușit să strângă doar șapte puncte, cu unul mai puțin decât portughezii, respectiv 11 față de bavarezii.

Barcelona a fost umilită de Bayern Munchen cu 0-3 în ambele meciuri. Tot cu 0-3 au pierdut catalanii și la Lisabona, una dintre cele mai rușinoase campanii europene și pentru prima oară când Barcelona nu iese din grupe în actualul format al Champions League.

ADVERTISEMENT

Mulți suporteri au simțit lipsa geniului lui Lionel Messi, însă majoritatea se gândeau că a fost doar un accident, iar Barcelona își va reveni în sezonul următor.

Dezastrul continuă pentru Barcelona în Liga Campionilor după plecarea lui Messi

Pe lângă „blestemul” lui Lionel Messi, Barcelona este urmărită și de coșmarul Bayern Munchen. Echipa lui Xavi nu a reușit să marcheze niciun gol în ultimele patru meciuri cu germanii și a încasat nu mai puțin de unsprezece (0-3, 0-3, 0-2, 0-3).

ADVERTISEMENT

Catalanii termină din nou pe locul al treilea în grupele Champions League. Înainte de ultimul meci din grupă, Barca are doar patru puncte, la șase lungimi distanță de Inter și din nou la 11 puncte de Bayern Munchen. Viktoria Plzen e pe ultimul loc cu zero puncte.

Astfel, este pentru prima oară în istorie când Barcelona ratează calificarea din grupele Ligii Campionilor pentru al doilea sezon la rând.

ADVERTISEMENT

Barcelona, dependentă de Messi. Cu argentinianul în teren, catalanii au stabilit recordul de grupe câștigate în Liga Campionilor

Cu Lionel Messi la cârmă, Barcelona a devenit echipa care a reușit să termine de cele mai multe ori pe primul loc în grupele UEFA Champions, în perioada 2007-2019. Toate aceste statistici demonstrează încă o dată, dacă mai are nevoie, ceea ce a reprezentat Messi pentru Barcelona, iar plecarea sa marchează finalul unei ere pe Camp Nou.

De cealaltă parte, chiar dacă nu a reușit să câștige Champions League cu PSG, Lionel Messi s-a calificat în optimile de finală în sezonul trecut, unde a fost eliminat de Real Madrid, scor 1-3, 1-0.

În acest sezon, PSG e pe primul loc cu 11 puncte într-o grupă cu Benfica (11 puncte), Juventus Torino (3 puncte) și Maccabi Haifa (3 puncte) și echipa lui Lionel Messi e deja calificată în optimi.

Parcursul Barcelonei după ce a câștigat ultimul trofeu în Liga Campionilor în 2015

Barcelona a câștigat ultima oară Liga Campionilor în sezonul 2014-2015, cu Messi în teren. Spaniolii câștigau cu 3-1 în fața lui Juventus Torino. De atunci, echipa a avut un parcurs din ce în ce mai slab, culiminând cu ultimele două sezoane.

2016-2017: Barcelona este eliminată în sferturile de finală de Atletico Madrid

2017-2018: Barcelona este eliminată în sferturile de finală de Juventus Torino

2018-2019: Barcelona, din nou eliminată în sferturi de AS Roma

2018-2019: Barcelona e eliminată în semifinale de Liverpool

2019-2020: Barcelona este eliminată de către Bayern Munchen în sferturi

2020-2021: Barca termină pe locul trei în grupă

2021-2022: Barca termină pe locul trei în grupă

  • 12 ani la rând a terminat Barcelona pe primul loc în grupele Champions League cu Lionel Messi în teren: 2007-2019
  • 0 calificări în primăvara Champions League are Barcelona după plecarea lui Messi
ADVERTISEMENT