News

Blocaj pe DN1A, la limita cu Brașovul, din cauza zăpezii. Șoferii primesc ceai din partea pompierilor: ”Coloana înaintează greu”

Blocaj pe DN1A, la limita cu Brașovul, din cauza zăpezii. Șoferii primesc ceai din partea pompierilor, în condițiile în care coloana înaintează foarte greu.
05.04.2023 | 00:05
Blocaj pe DN1A la limita cu Brasovul din cauza zapezii Soferii primesc ceai din partea pompierilor Coloana inainteaza greu
Blocaj pe DN1A, la limita cu Brașovul. FOTO: CNAIR - fotografie cu caracter ilustrativ
ADVERTISEMENT

Blocaj pe DN1A, la limita cu Brașovul. E început de aprilie, însă vremea aduce aminte de lunile grele de iarnă, decembrie sau ianuarie. Astfel, țara a fost dată peste cap și mai multe drumuri au fost blocate de nămeți. E și cazul DN1A, la limita cu Brașovul.

Blocaj pe DN1A, la limita cu Brașovul

Potrivit DC News, coloana s-a format pe DN1A, din cauza zăpezii. Zeci sau sute de TIR-uri și mașini stau în coloană, iar purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Prahova, Mihaela Florescu, spune că zăpada a luat prin surprindere șoferii, care nu se așteptau la acest scenariu în luna aprilie.

ADVERTISEMENT

”În Prahova au fost luate măsuri de restricţionare a traficului, pe parcursul zilei, pentru ca utilajele de deszăpezire să poată interveni pe tronsonul de drum din Braşov. La acest moment, vehiculele care se află în coloană înaintează greu. În acest context, o autospecială de primă intervenţie şi comandă din cadrul Detaşamentului de Pompieri Vălenii de Munte se deplasează în zonă să le distribuie ceai cald conducătorilor auto”, a transmis ISU Prahova.

Conform Digi 24, traficul a fost deja blocat pe multe alte drumuri naționale din cauza ninsorilor, cu copaci doborâți peste mașini, iar în alte zone acoperișurile au fost smulse de vânt. În București zeci de mașini au fost avariate după ce vântul a doborât copaci sau stâlpi. Mai mult, în zona montană de risc ”iminent” de avalanșă, iar la Iași zborurile au fost redirecționate din cauza zăpezii.

ADVERTISEMENT

Momentan, Administraţia Naţională de Meteorologie a prelungit până miercuri codul portocaliu de ninsori abundente, însă vremea rea va ține cel puțin până sâmbătă. În Prahova, între timp, ”au fost luate măsuri de restricţionare a traficului, pe parcursul zilei, pentru ca utilajele de deszăpezire să poată interveni pe tronsonul de drum din Braşov”, lucru comunicat de autorități.

”În acest context, o autospecială de primă intervenţie şi comandă din cadrul Detaşamentului de Pompieri Vălenii de Munte se deplasează în zonă să le distribuie ceai cald conducătorilor auto. În judeţ se circulă în condiţii de iarnă”, a transmis ISU Prahova. Situația e la fel de proastă și în Botoșani, unde două autovehicule au derapa, undeva între Enescu și Dumeni.

ADVERTISEMENT

”O autoutilitară, în care se aflau două persoane, s-a răsturnat şi a blocat, parţial, circulaţia rutieră. Din fericire, acestea nu au fost rănite. Pompierii din cadrul Detaşamentului Dorohoi au fost solicitaţi să intervină pentru că exista pericolul de izbucnire a unui incendiu”, a transmis ISU Botoşani. ”Şi pe raza localităţii Dumbrăviţa a fost anunţat, prin apel la 112, un accident rutier. Un autoturism a derapat şi a intrat într-un parapet de pe marginea drumului. Nu au fost anunţate persoane încarcerate şi nu s-a impus intervenţia pompierilor”, mai este menționat în informare.

Exceptând codul portocaliu de ninsori care vizează zonele montane din România, meteorologii au vorbit și despre emiterea unui cod galben de vreme rea, valabil în perioada 3 aprilie, ora 23:00 și 5 aprilie, ora 10:00 dimineața. Sunt vizate ”cantități însemnate de precipitații, ninsori și intensificări ale vântului, vreme deosebit de rece”. ”Vremea va fi deosebit de rece și temporar vor fi precipitaţii mai ales în sudul, centrul şi estul teritoriului, iar în noaptea de marți spre miercuri (04/05 aprilie), aria acestora se va restrânge către nord-est.

ADVERTISEMENT

În regiunile sudice și sud-estice va ploua, iar la munte și în zonele mai joase de relief din nordul și centrul Moldovei, Transilvania şi Banat se vor semnala precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare și local se va depune strat de zăpadă. Cantităţile de apă vor depăşi 20…25 l/mp şi pe arii restrânse, îndeosebi în sud-vest, 40…50 l/mp”, transmite ANM.

ADVERTISEMENT
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa...
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa cum fac toți românii, ce puteam să fac?
O tânără va fi eutanasiată după trei ani și jumătate de procese: „Mă...
O tânără va fi eutanasiată după trei ani și jumătate de procese: „Mă simt ușurată. A fost o luptă atât de lungă”
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Prima reţinere după celebra nuntă opulentă din Buzescu. Socrul mare a blocat de...
Prima reţinere după celebra nuntă opulentă din Buzescu. Socrul mare a blocat de două ori un drum european
Cât de frumoasă este cea mai bogată româncă! Afacerea cu care a dat...
Cât de frumoasă este cea mai bogată româncă! Afacerea cu care a dat lovitura şi care a ajutat-o să adune o avere fabuloasă
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie...
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie cu ea, fără niciun filtru
Creșterea PENSIILOR, în PERICOL! Se SCHIMBĂ toate CIFRELE
Creșterea PENSIILOR, în PERICOL! Se SCHIMBĂ toate CIFRELE
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este...
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este acuzat manelistul
Simona Halep a spus adevărul: Înseamnă enorm pentru mine
Simona Halep a spus adevărul: Înseamnă enorm pentru mine
Ultima oră! Centralele de apartament devin istorie, încălzirea revine „la pauşal”
Ultima oră! Centralele de apartament devin istorie, încălzirea revine „la pauşal”
REPORTAJ După ce era să fie asasinat de soacră și soție, Ghiță din...
REPORTAJ După ce era să fie asasinat de soacră și soție, Ghiță din Măscurei, Vaslui, se gândește să divorțeze: „Ce să facă și el, singurel, dacă ea nu mai vine!?”
Ce se întâmplă dacă apeși „cancel” de două ori la bancomat. Funcționalitatea cunoscută...
Ce se întâmplă dacă apeși „cancel” de două ori la bancomat. Funcționalitatea cunoscută doar de programatori