News

Blue Air a anunțat când va relua cursele regulate. Care vor fi primele destinații spre care va zbura

25.05.2020 | 15:52
Blue Air a anuntat cand va relua cursele regulate Care vor fi primele destinatii spre care va zbura
ADVERTISEMENT

Compania internă Blue Air a anunțat când își va relua cursele regulate, suspendate după măsurile de izolare cauzate de pandemia de coronavirus. De asemenea, oficialii firmei au anunțat și care vor fi destinațiile de zbor.

Blue Air a anunțat când va relua cursele regulate. Care vor fi primele destinații spre care va zbura

Odată cu începutul lunii iulie, compania Blue Air a anunțat că va relua zborurile regulate, în mod etapizat, după un program corelat cu reglementările privitoare la mobilitate implementate la nivel european.

ADVERTISEMENT

În intervalul de timp până la reluarea zborurilor, Blue Air va continua să opereze zboruri la cerere şi charter, în funcţie de reglementările de călătorie specifice fiecărei destinaţii şi de cererea înregistrată pentru fiecare dintre acestea. Momentan, Blue Air operează zboruri la cerere spre și dinspre Irlanda (Dublin) și zboruri în regim charter spre orice destinație.

”Pentru rezervările de zboruri organizate la cerere în această perioadă, pasagerii îşi pot alege destinaţia folosind secţiunea dedicată din website-ul Blue Air, Zboruri la Cerere, unde se vor înregistra pentru un zbor. Imediat ce restricţiile spre destinaţia dorită vor fi ridicate şi zborul va fi activat, vor fi anunţaţi referitor la datele posibile pentru călătorie şi pot efectua plata online

ADVERTISEMENT

Destinaţiile acoperite, pe măsură ce se ridică restricţiile, vor fi Belgia (Bruxelles), Cipru (Larnaca), Danemarca (Copenhaga), Finlanda (Helsinki), Franţa (Paris, Nisa, Lyon), Germania (Koln, Hamburg, Munchen, Stuttgart), Irlanda (Dublin), Israel (Tel Aviv), Italia (Roma, Florenta, Milano, Torino, Napoli), Marea Britanie (Londra, Liverpool), Norvegia (Oslo), Spania (Palma de Mallorca, Valencia, Malaga) şi Suedia (Stockholm).

De asemenea, odată cu ridicarea restricţiilor în Italia şi Cipru, Blue Air va opera curse interne în Italia (de la Torino spre şi dinspre Catania, Lamenzia, Napoli, Alghero, şi Trapani) şi Grecia – Cipru, pe rutele Larnaca – Atena şi Larnaca – Salonic”, se arată în comunicatul Blue Air, citat de Digi24.

ADVERTISEMENT

Măsuri stricte de protecție la cursele Blue Air: măști obligatorii

În comunicatul emis în acest început de săptămână, se arată că aeronavele Blue Air sunt dotate cu filtre de aer HEPA care captează peste 99,97% dintre microbii aerieni din aerul filtrat, iar pasagerilor le sunt puse la dispoziție măști și șervetele cu alcool și gel dezinfectant.

”Pentru pasageri, este obligatorie purtarea măștilor pe tot parcursul călătoriei, dezinfectarea mâinilor, precum și evitarea deplasărilor în cabină, iar îmbarcarea se face cu un singur bagaj de mână, de dimensiunile 55 x 40 x 20 cm și cu greutatea maximă de 10kg.

ADVERTISEMENT

Echipajele vor instrui pasagerii referitor la măsurile de siguranță sanitară și se vor asigura că acestea sunt respectate”,se mai arată în comunicat.

ADVERTISEMENT