News

BMW, înzăpezit lângă albia unui râu. Mașina a trebuit tractată cu un utilaj forestier

Trei tineri din Arad au rămas înzăpeziți cu mașina, în localitatea Arieșeni și a fost nevoie de intervenția jandarmilor montani.
11.02.2023 | 16:29
BMW inzapezit langa albia unui rau Masina a trebuit tractata cu un utilaj forestier
Mașina a rămas înzăpezită în Valea Cobleș/ Foto: Facebook - Jandameria Alba
ADVERTISEMENT

Trei tineri din Arad au decis să-și petreacă sfârșitul de săptămână în localitatea Arieșeni, din județul Alba, însă BMW-ul cu care au venit nu era echipat pentru condițiile meteorologice din zonă.

Tinerii s-au aventurat până lângă apele unui râu din zonă, dar apoi nu au mai putut să plece din zăpada care căzuse din abundență în ultimele zile, în regiunea Munților Apuseni.

ADVERTISEMENT

În cursul zilei de vineri, patrula de jandarmi din cadrul Postului de Jandarmi Montan Arieșeni a intervenit în urma unui apel la 112 pentru a scoate un autoturism blocat în zăpadă, lângă un râu.

Este vorba de 3 turiști cazați în zonă, toți din județul Arad, care s-au aventurat cu mașina echipată necorespunzător, pe Valea Cobleș din localitatea Arieșeni”, se arată într-un comunicat al Jandarmeriei Alba.

ADVERTISEMENT

Nici jandarmii nu au reușit să scoată mașina din nămeți, astfel că au fost nevoiți să ceară sprijinul unui localnic.

Ajunși la autoturismul respectiv, jandarmii au încercat să îi ajute pe cei trei bărbați cu vârste cuprinse între 18 și 20 de ani, dar având în vedere starea drumului, au fost nevoiți să ceară sprijin din partea unui localnic.

ADVERTISEMENT

În scurt timp, cu ajutorul unui utilaj forestier, autoturismul a fost tractat din zona unde rămăsese imobilizat, iar turiștii și-au continuat drumul în siguranță”, precizează sursa citată.

Din fericire, niciunul dintre cei trei tineri nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.