Life

Boala de care suferă Filip, băiatul lui Mădălin Ionescu: “A avut o neșansă, a fost un caz special”

Boala de care suferă Filip, băiatul lui Mădălin Ionescu. Prezentatorul de televiziune a explicat de ce fiul lui a avut o neșansă.
05.07.2023 | 17:29
Boala de care sufera Filip baiatul lui Madalin Ionescu A avut o nesansa a fost un caz special
Care este boala de care suferă Filip, băiatul lui Mădălin Ionescu. Foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Boala de care suferă Filip, băiatul lui Mădălin Ionescu. Prezentatorul de televiziune a vorbit despre ce i s-a întâmplat fiului său.

Care este boala de care suferă Filip, băiatul lui Mădălin Ionescu

Filip este băiatul cel mare al lui Mădălin Ionescu. Acesta are 19 ani, dar nu vorbește și are multe alte probleme cognitive. Boala fiului prezentatorului se cheamă hemipareză.

ADVERTISEMENT

Deși s-a născut un copil perfect sănătos, Filip a avut o neșansă, după cum a spus tatăl lui. Acesta s-a îmbolnăvit de varicelă pe când avea doar două luni.

Pentru că la noi în țară nu exista vaccinul, copilul nu a putut fi tratat, iar semnele bolii au rămas adânc. Filip a dezvoltat hemipareză, nu vorbește și are limba pe jumătate paralizată.

ADVERTISEMENT

”Filip a avut o neşansă, a fost un caz special. Cu el am făcut mari eforturi, deşi când ai un copil care trece printr-o dramă, nu poţi spune că ai făcut suficient.

El nu prea mai poate fi ajutat. Când ai neuronii prăjiţi, ce să mai faci? Filip s-a născut perfect sănătos, normal, dar a luat virusul varicelei la vârsta de două luni, iar vaccinul nu exista la noi. În România nu era, nici medicii nu erau suficient de informaţi… ”, a povestit Mădălin Ionescu.

ADVERTISEMENT

Mădălin Ionescu, numai laude la adresa fiului său

Mădălin Ionescu își iubește mult fiul și are numai cuvinte de laudă la adresa acestuia. Deși spune chiar el că Filip nu poate să fie niciodată o persoană normală, acesta are multe calități.

Filip, băiatul lui Mădălin Ionescu, are o imaginație foarte bogată și se pricepe la multe activități ce implică creativitatea. Acesta desenează, fotografiază și chiar scrie.

ADVERTISEMENT

Mădălin Ionescu spunea că și-ar dori ca băiatul lui să poată vorbi, dar nu prea sunt șanse.

„Are o imaginaţie incredibilă! Desenează inimaginabil, fotografiază, scrie, a ajuns să descarce programe de pe internet înainte să ştie să citească.

Are o memorie vizuală excelentă. Neputând să vorbească, a trebuit să-şi dezvolte alte abilităţi. Eu îmi doresc asta, dar la modul realist spus, e greu de crezut, pentru că exact centrii vorbirii sunt afectaţi, are limba pe jumătate paralizată”, declara Mădălin Ionescu, conform demamici.ro.

ADVERTISEMENT