Sport

”Bocciu” și alte 15 persoane, reținute pentru 24 de ore de procurori! Daniel Niculae, cercetat în libertate

Liviu Ungurean, liderul galeriei Rapidului, și alte 15 persoane au fost reținute preventiv. Daniel Niculae este singurul care a fost lăsat în libertate.
14.03.2024 | 21:10
Bocciu si alte 15 persoane retinute pentru 24 de ore de procurori Daniel Niculae cercetat in libertate
”Bocciu” și alte 15 persoane, reținute pentru 24 de ore de procurori! Daniel Niculae, cercetat în libertate. foto: colaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Daniel Niculae a fost ridicat în dimineața zilei de joi de mascați și adus în fața procurorilor, fiind implicat într-un dosar de introducere în stadion a materialelor pirotehnice. Alături de el, au fost chemate alte 16 persoane, printre care și Liviu Ungurean, poreclit ”Bocciu”, liderul galeriei din Giulești.

Liderul galeriei Rapidului a fost reținut!

După aproximativ două ore petrecute la sediul Institutului de Studii pentru Ordine Publică, unde a fost audiat într-un dosar privind ”săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept, nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor și distrugere”, Daniel Niculae a fost lăsat să plece.

ADVERTISEMENT

În urma audierilor, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au dispus urmărirea penală a tuturor celor 17 persoane chemate astăzi la sediul Institutului de Studii pentru Ordine Publică, fiind inclus și președintele Rapidului.

Pe de altă parte, Daniel Niculae este singurul dintrei cei audiați care nu a fost și reținuți preventiv, conform anunțului făcut de oficiali din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul București (PTB).

ADVERTISEMENT

Printre cei reținuți în arestul preventiv se află și Liviu Ungurean, poreclit ”Bocciu”, liderul galeriei Rapidului, acesta fiind chiar cercetat de autorități ca fiind capul grupului infracțional care se ocupa de introducerea în stadion a materialelor pirotehnice.

Cazul în care este implicat Daniel Niculae, instrumentat din 2023

În cursul zilei de joi, FANATIK a aflat că procurorii au instrumentat încă din anul 2023 cazul pentru care Daniel Niculae a fost chemat la audieri.

ADVERTISEMENT

Președintele Rapidului a fost însoțit de către un avocat la sediul Institutului de Studii pentru Ordine Publică, autoritățile având în posesie înregistrări în care Niculae discuta la telefon cu suporterii despre materiale pirotehnice.

Dan Șucu, primele declarații despre audierile în care a fost implicat Daniel Niculae

FANATIK a intrat în excluvitate în posesia unor imagini în care se poate observa existența unei camere secrete în incinta stadionului Giulești, unde suporterii își depozitau materiale pirotehnice.

ADVERTISEMENT

Dan Șucu, patronul Rapidului, a comentat filmările, acuzând Clubul Sportiv Rapid, cei care administrează stadionul pe care elevii lui Bergodi dispută partidele de acasă.

”Noi suntem chiriași pe stadionul Giulești. Îl preluăm cu cel mult 24 de ore înainte de meci. Nu avem nici cea mai mică cunoaștere legat de ce se întâmplă pe acest stadion când noi nu suntem aici.

N-am nici cea mai mică idee despre această cameră. Acest stadion aparține Clubului Sportiv Rapid”, a declarat Dan Șucu.

ADVERTISEMENT